Godine 1991. na ostrvu Kos, Ben Needham, bio je star samo osamnaest mjeseci, netragom je nestao. Posljednje poznato viđenje je bilo u dvorištu kuće njegovog djeda.

U potrazi za novim početkom, dječak i njegova majka preselili su se u Grčku, kako je majka navela.
Prije njegovog nestanka, Keri, koja je Benova majka, pretpostavljala je da je njen sin u društvu njegovih ujaka. Međutim, nije im trebalo dugo da shvate da dječaka nema nigdje. Kako je policija pokrenula istragu, pojavile su se sumnje da je jedan od članova porodice možda imao ulogu u Benovom nestanku. Ipak, nisu se pojavili nikakvi opipljivi dokazi koji bi ukazivali na to da je bilo ko oteo ili nanio štetu dječaku.


2016. godine, policajci su imali razloga vjerovati da je Ben poginuo u nesretnom incidentu istog dana. U ovom incidentu učestvovao je rudar iz lokalne zajednice. Međutim, porodica rudara oštro je negirala bilo kakvu povezanost ili vezu između mladića i njihovog rođaka.
O tome gdje se dječak nalazi, dugo se nagađalo. Na godišnjicu njegovog nestanka, koja je pala 24. jula, njegova majka Kerry pojavila se u emisiji ITV-a. Tokom emitovanja, ona je ispričala da je primila poruku od osobe koja je verovala da bi to mogao biti njen davno izgubljeni sin.
Na Kerijev zahtjev za DNK analizu, otkriveno je da osoba koja se izjasnila da je Ben zaista nije njeno biološko potomstvo.

Oglasi