Severina shvaća značaj hranljive dijete za očuvanje energije i mladalačkog izgleda, zbog čega je uspjela održati istu težinu kao u mlađim danima. Njene prehrambene preferencije uglavnom uključuju svježu hranu, cjelovite žitarice i izvore proteina poput ribe i živine, što doprinosi tome da je jedna od najljepših pjevačica na našim prostorima. Ona marljivo prati unos šećera i brze hrane, odlučujući se za obroke s niskim udjelom masti i kalorija. Štaviše, ona naglašava važnost pravilnog hidriranja konzumiranjem velikih količina vode tokom dana. Zaista je izvanredno da je zadržala konstantnu visinu od 170 centimetara i težinu od otprilike 55 kilograma već nekoliko decenija.

 

To bi moglo biti iznenađenje, ali uspjela je postići ovo postignuće. Vučkovića nosi broj 36 i ima mjere 95-61-95. Donijela je čvrstu odluku da izbjegava štetne tvari u svom tijelu. U stvari, ona je na dobrom putu da ih potpuno eliminiše iz svoje prehrane. Ipak, priznaje da zaista uživa u jelu i da ima odličan apetit. Tri su stvari oko kojih je odlučna: jesti pet malih obroka tokom dana, vježbati šest puta sedmično kad god je to moguće i hodati trideset minuta svaki dan. Za doručak ima tri jaja, za ručak riblji file, a za večeru voće. Njeno omiljeno jelo je suši, a tokom godina je stekla redovnu naviku da dan započinje smutijem od svježeg, sezonskog voća i povrća.

 

Ovo piće je odgovorno za to što joj daje značajan poticaj energije, a istovremeno smanjuje njen apetit. Sastojci uključuju šargarepu, cveklu, maline, jagode, borovnice i kupine, ponekad pomiješane sa bademovim mlijekom. Povremeno može dodati malu količinu banane kako bi povećala gustoću, ali je jednako ugodno i bez nje. Jednom prilikom je otvoreno podijelila ovu informaciju. Tokom svog života konstantno je učestvovala u fizičkom treningu, a poslednjih godina razvila je jaku sklonost prema jogi. Njene vitke noge i zategnuta zadnjica, kaže Severinina fitnes trenerica, mogu se pripisati svakodnevnoj rutini izvođenja niza čučnjeva, iskoraka i “marina”.

 

Oglasi