Seka Aleksić obradovala je mladu djevojku koja je bila maltretirana u školi u Vrbasu tako što joj je pružila podršku i prisustvovala njenoj dodjeli diploma. Pjevačica je posjetila Vrbas kako bi se sastala sa porodicom djevojčice po imenu Mia i otpratila je na ceremoniju dodjele diploma. Seka je Mii poklonila prelijep buket cvijeća, a djevojčica je bila presrećna zbog podrške i ljubavi koju su joj ukazali. Miaj je izgledala zapanjujuće u crnoj haljini, a kada je ugledala Seku, sa zahvalnošću ju je zagrlila i poljubila. Prisutni mještani takođe su sa zahvalnošću pozdravili Seku, a ona se čak našalila na temu da pjeva kako bi prilika za Mie bila posebnija. Vrijedi napomenuti da je priču o Mienom maltretiranju na društvenim mrežama podijelila zabrinuta osoba.

 

” Vršnjaci su donijeli bakarnu žicu u školu kako bi izrugivali djevojčicu jer je Romkinja, aludirajući na stereotip da Romi skupljaju bakar. Njen otac vozi kamion po Europi, a majka vodi cvjećarnicu. Nitko ne želi ići s njom na maturu… – napisala je korisnica. “Ja ću ići s njom na maturu. Gdje je ta djevojčica? – odgovorila je Seka Aleksić, što se danas i ostvarilo.

 

Seka je poznata po svojoj nepokolebljivoj spremnosti da pruži pomoć i pomoć pojedincima kojima je potrebna. Tokom godina učestvovala je u brojnim dobrotvornim poduhvatima i davala sredstva za podršku djeci, porodicama koje se bore i pojedincima koji se suočavaju sa različitim izazovima. Njena dobrotvorna djela stekla su široko priznanje, a ljudi pozdravljaju njenu predanost i velikodušnost. Budući da je istaknuta ličnost s velikim brojem pratilaca na društvenim mrežama, Seka koristi svoju platformu kako bi stvorila svijest o kritičnim pitanjima i motivirala druge da učestvuju u humanitarnim aktivnostima. Njen ogroman uticaj i popularnost služe kao katalizator za širenje pozitivnih poruka i inspirišu pojedince da preuzmu aktivnu ulogu u svojim zajednicama.