Uređenje dnevnog boravka je jedna od najbitnijih stvari o kojim ljudi razmišljaju kada se govori o uređenju enterijera i prostora. Vjerovatno zbog toga što je ovo glavna prostorija svakog doma i tu vam najviše sjedi porodica, gosti i poznanici…

Istina jeste, dnevni boravak zaista treba posebnu pažnju i njegovanje stoga je veoma bitno da je lijepo uređen, mirisan i da je udobno jer nikada ne znate kada će vam gosti doći a možda nećete imati vremena za pospremanje. Evo nekoliko savjeta kako da vam dnevni boravak uvijek bude uredan, mirisan i udoban:

-Odmah pospremajte za sobom – možda zvuči dosadno ali zaista mnogo znači kada nešto uradite, završite i odmah sklonite za sobom. Npr, ako ste imali popodnevnu drijemku čim se probudite sklonite jastuk i dekicu, namjestite ostale jastuke.
-Kupite neku vrstu osvježivača ili napravite prirodni – nekada nemamo vremena za otvaranje prozora i zračenje tako da će, u slučaju nekog mirisa, osvježivač zraka da učini svoje i neutralizovat će sve neugodne mirise.
-Dodajte više jastuka – nekada će gosti htjeti da se imaju na nešto nasloniti a neće imati na što. Osim što su komforni, jastuci će vašem dnevnom boravku dodati dodatnu dekoraciju i mogu sa svojim motivima osvježit cijeli izgled doma.

 

Oglasi