Pored toga što čini mirisno i mekano rublje, iskusne domaćice omekivaš koriste u mnogim prilikama za koje se sigurno ne bi mogli da sjetimo sami. Evo koje kućanske poslove možete sebi da olakšate uz pomoć ove mirisne tekućine…

Osvježava postor – možete ga korsititi kao osvježivač prostora. Jednostavno se koristite omjerom 3:1 voda i omekšivač i možete ga staviti u sprej bocu te sa njim poprskati namještaj, zavjeste…

Čišćenje površina – pomještajte ga u istom omjeru sa 2:1 voda i omekšivač te obrišite svoje povode u domu sa njim. Izgledat će sjajno i mirisno.

Četkice za šminkanje – nakon pranja kistova stavite ih u mlaku vodu sa nekoliko kapi omekšivača. Četkice će nakon ovoga da budu mekše nego ikada.

Daje sjaj površinama – koristite omjerom 3:1 vodu i omekšivač te obrišite sa univerzalnom krpom sve površien u vašem domu, od stolova do regala, kuhinjskih elemenata….

Čisti zagorene ostatke na posuđu – jednostavno stavite jedan čep omekšivača u zagorjelu tavu ili šerpu i ostavite da odstoji sat vremena. Nakon ovog ćete moći bez problema skinuti mrlje.

 

Oglasi