Drako Lazić je zbog svog posebnog muzičkog talenta nadaleko poznat kao jedan od najuspješnijih pjevača na našim prostorima. Međutim, njegov buran privatni život takođe su pomno pratili svi mediji. Darko je svoj muzički put započeo kao učesnik popularnog muzičkog takmičenja Zvezde Granda, a od tada je izgradio uspješnu karijeru. Ipak, njegov život nije prošao bez tragedija, o čemu svjedoči razorna saobraćajna nesreća u kojoj je učestvovao 2018. godine. Kao rezultat nesreće, bio je u komi duži period i suočio se sa velikom bitkom za preživljavanjem.

 

Darko je imao nesreću u kojem je izgubio kontrolu nad autom i skrenuo sa puta. Podvrgnut je testiranju u Hitnoj pomoći i utvrđeno je da je vozio pod dejstvom alkohola, sa nivoom alkohola u krvi od 1,4 promila. Ovo nije bio prvi put da je Darko vozio u alkoholisanom stanju, a ranije se suočavao sa problemima zbog svoje sklonosti da vozi nekontrolisano. Iako je imao nesreći, Darko je nastavio da se bavi problematičnim ponašanjem, što je mnoge dovelo do sumnje da li je naučio iz svojih grešaka.

 

Darko i njegova bivša djevojka, s kojom je ranije imao vezu, navodno su ponovo raspalili svoju ljubav, zbog čega je napustio svoj divlji način života. Mediji su izvještavali o ovakvom razvoju događaja, ističući činjenicu da se Darko i Katarina poznaju 13 godina i da njihova obnovljena veza dolazi nakon što su oboje imali ranijih brakova i drugih veza. Darko je rekao da nikada nije prestao da voli Katarinu. Međutim, tek što su se pojavile vijesti o njihovom pomirenju, pojavili su se izvještaji da je Darko nestao na tri dana. Njegova majka, koja je razumljivo zabrinuta, nije mogla doći do njega, zbog čega se plaši najgoreg.