Poznata srpska influenserka izrazila je nesigurnost u vezi sa njenim trenutnim stanjem i da li je to oduvijek bilo na taj način. Ipak, ona priznaje značajnu promjenu nakon njenog povratka na Hvar, jer je očekivala da će ostati nepromijenjena u odnosu na prije šest ili sedam godina. Rast cijena u Hrvatskoj ostavio je turiste nezadovoljne, a troškovi su naglo porasli iznad njihovih očekivanja. Nadalje, lokalno stanovništvo je izrazilo svoje pritužbe na turiste koji ne poštuju utvrđena pravila i propise u gradovima. Hrvatska se trenutno nalazi na vrhuncu svoje ljetne sezone, suočavajući se s nizom izazova.

 

Olja Crnogorac, popularna srpska influenserka i bivša voditeljka, u viralnom videu koji je dobio brojne komentare podijelila je svoje nezadovoljstvo situacijom na Hvaru. Sakupivši preko 300.000 pratilaca na Instagramu , Olja je započela video pripovjedajući svoje lično iskustvo. Spomenula je kako je ljetovala u Jelsi, gradu na Hvaru, prvenstveno s majkom. U početku je boravila u odmaralištu za djecu sa respiratornim problemima, a kasnije je nastavila tradiciju sa svojim prijateljima. Nakon toga, izrazila je uvjerenje u izvrsnost Hvara kao otoka, poznatog po živahnom noćnom životu. Ostrvski klubovi služili su kao mjesta susreta elite iz bivše Jugoslavije. Međutim, istakla je da uprkos značajnim poboljšanjima ostrvske infrastrukture tokom godina, još uvijek postoje aspekti koje ona ne cijeni.

 

Prema njenoj perspektivi, Hvar se čini kao zabava isključivo za pojedince mlađe od 18 godina, posebno britanske turiste koji dolaze u velikim grupama. Ovi turisti su često glasni i ometajući, nose alkohol, viču na ulicama i potpuno mijenjaju atmosferu. Trenutna situacija je zaista zbunjujuća i nejasno je da li je tako oduvijek bilo. Međutim, evidentno je da je došlo do značajnog pada, jer kada sam se nakon šest-sedam godina vratila na Hvar, bila je razočarana. Očekivala je da će pronaći ostrvo kakvo ga je ostavila, šarmantno i osamljeno kulturno mjesto na Jadranskom moru. Mjesto gdje obični ljudi mogu uživati ​​u restoranskom obroku bez finansijskih napora, ili barem tako tvrdi influenserka.

 

Oglasi