All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

RENOVIRANJE STANA IZ BARSELONE

loading...

RENOVIRANJE STANA IZ BARSELONE – Built Architecture studio bio je zadužen za projekat renoviranja stana smještenog u glavnom gradu Španije


Najunikatnija karakteristika ovog udobno dizajniranog stana jeste njegov centralni elemet namještaja izgrađen od hrastovog drveta podignutog u samom centru stana kako bi na idealan način komplementirao zadivljujućim parketima. Ovaj komad je visok 234 cm i dostiže monumentalnu visinu plafona koji datira iz 19. veka. Sve ostala dizajnerska rješenja kreirana su oko ove unikatne i funkcionalne centralne tačke.

Prelaz između zajedničkih površina i spavaćih soba ostvaren je putem metalnih pragova. Kupatila, zajedno sa tuš kabinom, takođe prate ovaj stil i nalaze se ispod metalnih oplata, odmah do jedinog enterijernog vrta koji služi radi prirodnog osvjetljenja i ventilacije.

Enterijer stana je veoma modernistički dekorisan obiljem hrastovog drveta, visokim plafonima sa gipsanim radovima i mozaičkim šablonima restauriranog parketa. Nameštaj je kreiran od identičnog hrastovog drveta ili je beo i uglađen, a prate ga stilski komadi osvetljenja, koji uskaču u pomoć kada velike količine prirodnog svetla odlaze u suton.

Tags: , , ,

Related posts