REKONSTRUKCIJA STANA: Od stare pivare do modernog, raskošnog stana!

 

Spomenuli smo to već milion puta, ali skandinavski stil je trenutno jedan od napopularnijih stilova širom planete i sigurno će ostati na top ljestvici mnogo godina. Zašto? Zbog svoje jednostavnosti, kreativnom dizajnu bez pretrpanosti i kića ali ipak funkcionalno.

Jedan od najboljih primjera uređenja ovim stilom nalazimo upravo u Stokholmu. Zašto je ovaj stan toliko poseban jeste upravo zbog njegove prošlosti – nije uvijek bio stan. Naime, ovaj prostor je nekada prije služio kao pivnica, nevjerovatno zar ne? Ipak, prilikom renoviranja i rekonstruisanja stana, očuvani su visoki plafoni sa velikim crnim prozorima koji daju spektakularan pogled vani.

Ogromna količina prirodne svijetlosti ispunjava ovaj prostor te na taj način skreće pažnju na bjelinu zidova kao i svijetle podove od drveta. Do izražaja također dolaze i crni ramovi prozora koji služe kao izbalansirani kontrast. Namještaj stana je veoma jednostavan – sive nijanse pa i ugljenje. Osim toga sadrži mnogo prirodnih materijala i kože poput drveta.

 

 

Oglasi