Manekenke i foto modeli u današnje vrijeme jako lijepo žive. Puno je više mogućnosti da se zaradi i to putem društvenih mreža, što prije nije bio slučaj. Mi danas govorimo o jednoj srpskoj ljepotici, koja je doživjela tragičnu sudbinu.

Izuzetna ljepota Dijane Milojković ostavila je sve u čudu, što ju je dovelo do okrunjenosti Miss Srbije 2009. Iako joj je fokus prvenstveno bio na obrazovanju, uspjela je izgraditi i uspješnu karijeru modela, zaradivši divljenje stručnjaka iz industrije koji se slažu da pojedinci poput nje rijetkost su. Kad god bi krasila sobu, njezina bi energija i šarm osvajali one oko nje, ostavljajući ih očaranima njezinim zapanjujućim izgledom. Međutim, život je pred ovu ćuprijsku ljepoticu bio nepremostiv izazov, jer se kao prava lavica hrabro borila protiv raka. Nažalost, njezina je bitka završila prije gotovo pet godina.

Godine 1986. Dijana je došla na svijet i svoje formativne godine provela u društvu roditelja i brata Dušana, školujući se u rodnom gradu. Nakon završene srednje škole prvo je upisala studij Farmaceutskog fakulteta. No, nakon prve diplome odlučila se za drugi smjer, upisavši Fakultet za menadžment. Na kraju je uspješno obranila magistarski rad iz područja gospodarskog menadžmenta.

U djetinjstvu je briljirala i u plesu i u tenisu, no strast prema modelingu na kraju ju je odvukla od tih bavljenja. Ubrzo je postala jedna od najtraženijih manekenki, a prepoznatljivost u svojoj domovini stekla je 2009. godine kada je okrunjena za “Miss Srbije”. To je otvorilo vrata brojnim mogućnostima, uključujući modne revije i suradnje s renomiranim modnim i kozmetičkim brendovima, kako domaćim tako i međunarodnim. Njezin talent i ljepota dodatno su prepoznati kada je sudjelovala na natjecanju “World Next Top Model” u Bejrutu 2014., gdje je okrunjena za “Miss Europe” i “Miss sporta”, kao i prestižnom titulom “Miss fotogeničnosti” “. Međutim, usred svog uspjeha, suočila se sa zastrašujućom dijagnozom.

  • Sljedeće godine, dok je bila na rutinskom ginekološkom pregledu, primila je poražavajuću vijest da je dobila invazivni rak vrata maternice. Ovo otkriće došlo je kao potpuni šok i zateklo ju je nespremnu, s obzirom na njezino cjeloživotno bavljenje sportom, apstinenciju od pušenja i alkohola te predanost održavanju zdrave prehrane. Međutim, nakon daljnjeg razmišljanja, otkrila je obiteljsku povijest ove bolesti, njezini su baka i djed podlegli sličnom stanju, a njezin se ujak trenutno bori s tim. Umjesto da se prepusti očaju, Dijana je donijela hrabru odluku da se izravno suoči sa svojom dijagnozom, postavši svjetionik inspiracije za brojne žene koje se suočavaju sa sličnim okolnostima, ohrabrujući ih da ustraju unatoč svim izgledima.

Nakon što su liječnici u travnju 2016. otkrili daljnje širenje bolesti i uočili slab odgovor njezinog organizma na tekuće terapije, primljena je u bolnicu u Sremskoj Kamenici. Provedeno je agresivno zračenje i otpuštena je u kolovozu 2016. Naknadni pregledi pokazali su znakove poboljšanja. Zbog brojnih upita koje je dobivala od žena i djevojaka vezanih uz svoju bolest, u listopadu 2016. odlučila je pokrenuti blog “Dijanin život”. Kroz svakodnevne unose dijelila je svoje prehrambene odabire, iskustva u liječenju te poticala na redovite preglede, dok je raspršivala strahovi.

Moje ime je Diana i prošle godine dobila sam dijagnozu invazivnog karcinoma maternice. Ubrzo nakon toga saznala sam za metastaze u trbušne i vratne limfne čvorove. Unatoč zastrašujućim prognozama, nikada se nisam utonuo u samosažaljenje ili razmišljao o svojoj sudbini. S nepokolebljivom vjerom u svoje sposobnosti, krenuo sam na svoje putovanje, potpuno siguran u svoj konačni trijumf. 27 godina grlio sam svoj prvi život sve dok me neočekivano otkriće raka nije natjeralo da počnem ispočetka. Sada, u svom drugom životu, izašao sam jači, malo više usredotočen na sebe i prepun nepokolebljivog samopouzdanja. Moja je iskrena želja prenijeti svoja iskustva svima onima koji se bore s bolešću, nadahnuti ih i pokazati im neograničene mogućnosti koje su im nadohvat ruke.

  • Ako bih ponudio neke početne savjete onima koji su nedavno otkrili ili su već svjesni svoje borbe s ovom izazovnom, upornom i mučnom bolešću, to bi bilo da zadrže nepokolebljivu vjeru u sebe i odbiju se prepustiti očaju, bez obzira na to kako može se činiti nepremostivim. Dajte prednost vlastitoj dobrobiti ispred same bolesti. Čak i u najtežim okolnostima, nastojte pronaći čak i najmanji tračak pozitivnosti – imat će značaj, uvjeravam vas! Umjesto da na to gledate kao na neizlječivo stanje, gledajte na to kao na nešto što treba pobijediti. Utišaj glasove onih koji sumnjaju u tvoju sposobnost trijumfa.

Zažmirite na negativne prognoze stručnjaka u vezi s vašom bolešću. Suzdržite se od upuštanja u rasprave s pojedincima koji ne znaju ništa o vašoj osobnoj borbi. Ne dopustite da vas zastraši riječ “RAK” ili stadiji i metastaze. Naučite prihvatiti svoju bolest umjesto da se ljutite na nju, jer to je dio tvog života. Zapamtite, vi imate kontrolu nad tim, a ne obrnuto!
Zaključite s spoznajom da nije sramota razboljeti se i sigurnim korakom krenite prema ostvarenju svog cilja.

Oglasi