U početku su hoteli nudili razne mogućnosti smještaja, od ekstravagantnog luksuza do skromnijih izbora, koji su svi ocijenjeni zadovoljavajućim i vrhunskog kvaliteta. Ipak, stvarna situacija je daleko od prvobitnog prikaza. Janesa Richard, 26-godišnja Kanađanka, bila je zaposlena u jednom poznatom hotelu prije nego što je krenula na svoj put u roditeljstvo. Ipak, nakon rođenja djeteta, donijela je odluku da istraži skrivene aspekte hotelske industrije.

 

Ova odluka ju je gurnula u centar pažnje na TikToku, gdje je sada prepoznata kao “ispovijesti bivše hotelske radnice”. Želim da istaknem da je slijedeći izvještaj zasnovan na mojim ličnim susretima i posebno se odnosi na hotel u kojem sam radio. Bitno je priznati da nemaju svi hoteli iste karakteristike, što je Džanes isticao od početka. Prilikom odsjedanja u bilo kojem hotelu važno je pridržavati se početnih smjernica: Izbjegavajte po svaku cijenu hodati bosi po tepisima! Ove tepihe koriste mnogi gosti, ali ih osoblje rijetko temeljito čisti. A kad kažem rijetko, mislim da ih čiste samo jednom godišnje… Zato se uvijek savjetuje da nosite čarape ili papuče, kako ova osoba upozorava. Prema njenim riječima, preporučljivo je suzdržati se od rezervacije hotela preko posrednika zbog neizvjesnosti šta je pred nama. Prema njenom objašnjenju, preporučljivo je rezervirati smještaj direktno u hotelu.

 

Ako odlučite rezervirati preko izvora treće strane, nema garancije da ćete dobiti željenu sobu i tip sobe. Nema prijedloga da izbjegavate konzumiranje pića iz staklenog posuđa koje se nalazi u smještaju koji ste rezervirali. Džanesa navodi da nije preporučljivo piti iz priloženih čaša. Ove čaše se ne mijenjaju često između gostiju osim ako ne izgledaju vidljivo prljave. Ako je evidentno da je staklo korišteno, ono će se dezinficirati i zamijeniti svježim. Međutim, ako staklo izgleda nekorišteno i čisto, ostavlja se sljedećem gostu. Nakon što se pozabavila pitanjem naočara, fokusira se na čistoću posteljine. Prije nego što zatražite svježi set čaša, preporučuje se provjeriti čistoću jorgana. Iznenađujuće, posteljina u većini hotela nije tako čista kao što bi se moglo pretpostaviti. Uobičajena je praksa da se u hotelima peru samo jednom godišnje jastuke i jorgani, što je prilično odbojno, kako je u potpunoj nevjerici izrazio bivši zaposlenik hotela. Mnogi drugi korisnici TikTok-a dijele Janessino mišljenje, o čemu svjedoče brojni komentari koji izražavaju slična iskustva koja se nalaze ispod njenih objava.

 

Oglasi