Jesen nam donosi obilje plodova i predivne dekoracije koje možemo unijeti u svoj dom.

Vrijeme je takvo da više vremena provodimo u unutrašnjosti toplog doma. Uz malo mašte možete svoj dom učiniti prekrasim uz obilje plodova koje jesen nudi.

Donosimo vam nekoliko ideja, koje možete iskorititi kako bi vaš dom izgledao lijepo!

  1. Vrijeme je dekica i jastuka!

Vrijeme je pogodno za usuškati se ispod dekice i uživati u omiljenom toplom napitku! S toga birajte dekice u bojama jeseni, a za jastuke koristite već one koje imate samo preko nabavite presvlake. Birajte boje od žute, crvene do svih nijansi smeđe!

2. Posadite jesensko cvijeće

Jesenskim biljkama u teglicama poput vrijeska (vrijesa) pun su pogodak. Upravo je vrijesak ujedno i najčešće cvijeće koje se može vidjeti na prozorima u našim krajevima tijekom jesenskih i zimskih mjseci, a osim što je i ljekovit, značajno podiže izgled bilo interiejra ili eksterijera.

3. Dekoracija bundevama

Ništa ne govori o jeseni kao bundeve koje su se počele javljati na našim poljima, kao i na pijacama širom zemlje. Od onih manjih sorti koje same po sebi mogu poslužiti kao dekoracija pa do većih, upravo je ovo idealan jesenki dodatak svakome domu.


Iskoristite prirodne elemente koje nam jesen nudi: lišće, cvijeće, bundeve.

Od bundeve možete skuhati ukusnu juhu, njezinu vanjštinu možete iskoristiti i kao vazu za središte stola i ispuniti je jesenskim cvijećem. One manje možete i obojati u svoje omiljene boje pa ih prilagoditi bojama i dizajnu svog interijera.

 

4. Nove fotografije u okvirima

Vrlo jeftina i jednostavna dekoracija koju možete napraviti u svega nekoliko minuta je jednostavna zamjena postojećih fotografija u okvirima koje već posjedujte. Bilo da je riječ o fotografijama s vašim uspomenama koje su fotografirane nekih od prošlih jeseni ili pak onima koje ćete pronaći na interentu i ispisati ih, ova će mala promjena donijeti sasvim novo ozračje u dom.

5. Jesensko lišće

Napravite prava mala umjetnička djela koristeći ono najljepše što nam jesen nudi – lišće u crvenim, žutim i smeđim tonovima. Kao što smo nekada prešali lišće za svoj herbarij, jednako ga tako možemo pripremiti i za stavljanje u okvire ili pak nasumične dekoracije po stanu. Pritom je vrlo važno da se lišće dobro osuši i da iz njega izađe sva vlaga jer će se u suprotnom zbog topline u stanu naborati, osušiti i razmrviti.

6. Rustiklani  elementi

Tijekom jeseni često šećemo šumom gdje osim lišča možemo skupljati i grančice, žireve i druge prirodne elemente. Upravo njihova drvenasta struktura i boja daju rustikalnu notu svakom domu. Uz njihov ćete dodatak izbjeći sterilan izgled doma i unijeti dodatnu toplinu,


Mirisne svijeće s mirisom naranče, bundeve ili cimeta pridonijet će pravom jesenskom okruženju.

Smjestite se pod dekicu, skuhajte čaj ili vruću čokoladu i uživajte u ambijentu koji ste stvorili.

Oglasi