Nije neuobičajeno u modernim vremenima da se droga koristi kao sredstvo za seksualno zlostavljanje.

Ove droge se često stavljaju u piće nesuđenih žena bez njihovog znanja ili pristanka. Kao rezultat toga, roditelji tinejdžera koji se često druže van kuće poduzimaju mjere predostrožnosti kako bi osigurali sigurnost svojih kćeri. Stalno ih podsjećaju da odbiju svaku ponudu za piće od stranaca i da traže da im barmen sam toči piće.

Račun Lily Powles, žene iz Velike Britanije koja je zamalo postala žrtva zločina, nedavno je privukao pažnju na internetu. Dok je bila u jednom klubu, Lili je primetila da joj je stranac petljao u piće, ali nije mogla da ga spreči da mu doda nešto. Ova pojava je rezultirala raznim reakcijama online zajednica kao odgovor na Lilynu hrabrost u dijeljenju svoje priče.

Dok je sjedila za šankom pored počinitelja, vidjela je veliki skup ljudi. Iskoristivši sličnost u njihovim pićima, spretno je zamijenila njihova pića jer su oboje pili isto. Prema The Daily Mailu, svjedočenje žene ukazuje da je muškarac pokušao da joj kupi piće u dva navrata, a ona je oba odbila. Navodno je tada čekao priliku da popije piće koje je ona na kraju naručila, što je rezultiralo drogiranjem. Nakon što je zamijenila piće sa strancem u klubu, odlučila je otići i ugledala muškarca kako leži u tamnoj lokvi.

Napuštajući klub, osjetila je osjećaj zahvalnosti što nije u istoj situaciji kao osoba na koju se odnosila. Iako je njeno svjedočenje naišlo na optužbe za izmišljanje od strane nekih, drugi su se okupili u njenu odbranu, ističući rasprostranjenost ovakvih događaja i čest nedostatak posljedica po počinioce. Ovo je razlog za veliku zabrinutost. Svjedočanstvo je potaknulo druge korisnike društvenih mreža da podijele svoja slična iskustva, a mnogi su istakli učestalost s kojom se ovakve vrste incidenata dešavaju u popularnim noćnim klubovima.

Oglasi