BONUS PRIČA:

Dragan Stojković Bosanac, poznati harmonikaš, kompozitor i aranžer, nedavno je otkrio zanimljivu priču iz svoje karijere u muzičkoj industriji. Priča se odnosi na početak karijere Nedeljka Bajića Baje, kada je Baja bio gost u Stojkovićevom muzičkom studiju. Prema Stojkovićevim riječima, Miloš Bojanić je tada zezao Baju, govoreći mu da nikada neće postati zvijezda. To je Baju jako pogodilo, te je zbog toga dolazio kod Stojkovića, izražavajući svoje sumnje i brige.

“Baja je bio kod mene u podrumu, u mom radnom prostoru. Patio se zbog Miloša Bojanića koji ga je zezao da nikada neće postati zvijezda. Dolazio je, plakao, kukao, i pitao me hoće li postati zvijezda. Rekao sam mu da hoće, da se ne brine. Baja je dobar dečko, možda bi pevački mogao biti bolji, ali ima hitove. Kod nas, kada neko ima hitove, ne smiješ reći kako peva”, rekao je Bosanac za Grand.

Osim svoje uspješne muzičke karijere, malo je poznato da je Dragan Stojković Bosanac zapravo završio Ekonomski fakultet. Unatoč tome, odabrao je javni posao u muzičkoj industriji i ostvario impresivnu karijeru kao harmonikaš, kompozitor i član žirija u muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”. Dragan Stojković Bosanac je u braku sa suprugom Dunjom, s kojom ima dvoje djece.

“Ovo je Baja kod mene u podrumu, u radnoj sobi. Tada je patio zbog Miloša Bojanića koji ga je zezao da nikada neće biti zvijezda. Onda je dolazio kod mene, plakao, kukao, pa me je pitao da li će biti zvijezda. Ja sam mu rekao da hoće, da se ne boji. On je dobar dečko, moglo bi to pjevački da bude bolje, ali ima hitove. Kod nas kad neko ima hitove, ne smiješ reći kako pjeva”, izjavio je Bosanac za Grand.

Dr. Dragan Stojković Bosanac je poznat kao jedan od najuglednijih harmonikaša na našim prostorima, te uspješan kompozitor i aranžer. Iako je Bosanac završio Ekonomski fakultet, nije se bavio strukom koju je studirao, već se posvetio muzici i ostvario izuzetnu karijeru u javnom poslu muzičke industrije.

U privatnom životu, Bosanac je u dugogodišnjem braku sa suprugom Dunjom, s kojom ima dvoje djece. Posljednjih godina gledamo ga kao člana žirija u popularnom muzičkom takmičenju “Zvezde Granda”.

Ova priča otkriva ne samo intimne detalje iz života poznatih ličnosti, već i izazove i nepredvidljivosti koje prate put do uspjeha u muzičkoj industriji.

Ova priča otkriva ne samo intimne detalje iz života poznatih ličnosti nego i složenost i izazove koji prate razvoj muzičke karijere.

Oglasi