Prije tri dana je cijelu planetu obišla vijest o prestanku saradnje između najboljeg tenisera svijeta Novaka Đokovića i njegovog trenera Gorana Ivaniševića bez da je ijedan od njih iznio razloge u javnost. Dugi niz godina Goran Ivanišević bio je cijenjeni trener našeg proslavljenog tenisača Novaka Đokovića. Naime, Ivanišević se nerijetko nađe u središtu pozornosti, osvaja publiku zavidnim profesionalnim uspjesima i zanosnim romantičnim eskapadama.Naime, Goran Ivanišević stupio je u brak s voditeljicom Nives Čanović nedugo nakon razvoda od manekenke Tatjane Dragović, samo godinu dana kasnije.Brak poznatog Hrvata obilježen je burnim i brojnim javnim skandalima, a vrijedi istaknuti tko mu je bila prva supruga.

Godine 1994. Tatjana Dragović, 46-godišnja manekenka iz Hrvatske, proslavila se sudjelovanjem u cijenjenom natjecanju Elite Model Look, izborivši mjesto među 10 najljepših žena.

U dobi od 15 godina donijela je hrabru odluku da se preseli u New York i započne karijeru supermodela, brzo pokupivši divljenje renomiranih dizajnera i istaknutih publikacija. Njezin portfelj može se pohvaliti impresivnim kampanjama za cijenjene brendove, uključujući Jean Paul Gaultier, Calvin Klein, Dolce & Gabbana, Max Mara i Guess. Osim toga, krasila je modne piste cijenjenih modnih kuća kao što su Chanel, Fendi, Gianfranco Ferre, Chloe, Karl Lagerfeld, Rifat Ozbek, Valentino i Christian Dior.

Na početku karijere na snimanju modnih kataloga dnevno je zarađivala oko tri tisuće američkih dolara. Nakon suradnje s Guessom dnevna zarada skočila je na deset tisuća dolara.

Tijekom intervjua za Gloriju spomenula je kako snimanje reklama za boje za kosu i šampone može biti vrlo isplativo jer su klijenti spremni platiti čak sto tisuća dolara za jedan dan snimanja.

Na pitanje o iskustvu dostizanja svog prvog milijuna do sedamnaeste godine, odgovorila je izražavajući svoju dugogodišnju želju za neovisnošću i sposobnošću da zaradi vlastiti prihod. Međutim, također je priznala goleme izazove koji su došli s tim.

 

 

Očaran njezinom ljepotom, za Gorana Ivaniševića pričalo se da je u potrazi za njom pomjerao planine i prešao oceane.

Godine 1999., na Silvestrovo u Dubaiju, tenisač je zaprosio model za brak. Njihova zajednica rezultirala je rođenjem kćeri po imenu Amber Maria 2004. godine, nakon čega je tri godine kasnije uslijedio njihov sin Emanuel.

Nakon desetljeća zajedničkog života odlučili su se vjenčati u Kaliforniji, samo godinu dana nakon što je razotkrivena Goranova izvanbračna veza s voditeljicom Vanjom Halilović, višestruko dokumentirani skandal. No, manekenka mu je odlučila oprostiti nakon njegove javne isprike, događaj koji je dobio veliku medijsku pozornost.

Moja odluka da javno istupim proizlazi iz dubokog žaljenja koje osjećam zbog nanošenja goleme boli nekome do koga mi je jako stalo. Potpuno sam svjestan da nikakve riječi ili djela ne mogu poništiti štetu koju sam prouzročio i posljedice koje su iz toga proizašle. Koristim priliku da se iskreno ispričam svojoj supruzi, osobi koju volim iznad svega i s kojom želim provesti život. Nadam se da će jednog dana naći u srcu da mi oprosti.

Važno je pozabaviti se brojnim neistinama koje su nedavno kružile. Moram pojasniti da se ne osjećam krivim prema nikome osim prema Tatjani i našoj djeci, s obzirom na okolnosti onoga što se dogodilo. Svi ostali uključeni pojedinci donijeli su svjesne i promišljene odluke, potpuno svjesni posljedica svojih postupaka. Oni su, kao i ja, odgovorni za svoje odluke. Kako se kaže, svaki je pojedinac odgovoran za svoje iluzije, kako je svojedobno rekao Ivanišević.

Unatoč njegovoj iskrenoj javnoj isprici, to se pokazalo nedostatnim da spasi njihovu vezu, što je dovelo do njihova razvoda 2016. godine.

Goran nije gubio vrijeme te se samo godinu dana kasnije našao u novom braku s voditeljicom Nives Čanović.Unatoč tome što se činilo da održava pozitivan odnos s bivšom suprugom, što dokazuje njihov zajednički poslovni pothvat nakon razvoda, na kraju su isplivali neugodni detalji.

U prilično zapaženom spletu događaja otkrilo se da je Goran podnio tužbu protiv Tatjane zbog prijevare. Zatražio je zamrzavanje svih njezinih osobnih i poslovnih računa, a podnio je i tužbu protiv njihove kćeri Amber Marije. U pomalo ironičnoj objavi na društvenim mrežama u studenom 2023. tenisač je dao svoju objavu, iako ju je na kraju obrisao.

U potrazi za povratom novca koji sam s pravom zaradila prije i tijekom braka, a koji je T.D. nepravedno uzeo unatoč zakonskim obvezama i ugovorima, nepravedno sam označena kao obiteljski zlostavljač i postala sam meta sudskog sustava. Sada strpljivo čekam podizanje tužbe koja je trebala biti pokrenuta da je spomenuti T.D. postigao uspjeh u osvajanju Wimbledona, dvije olimpijske medalje ili još koji Grand Slam naslov.

Međutim, još uvijek je na sudu da donese tu odluku. Za sve daljnje upite ili pitanja vezana uz ovaj slučaj, molim Vas da ih uputite mojim cijenjenim pravnim zastupnicima, g. Mandiću i g. Staniću, koji već duži vremenski period marljivo vode ovaj predmet. S poštovanjem, Goran Ivanišević.

 

 

Tatjana Dragović ispričala je kako je njezin obiteljski i poslovni odnos s dotičnim bio uobičajen sve dok se njegov osobni ljubavni život nije promijenio, što je kasnije dovelo do promjene u njegovom ponašanju. Ona priznaje da je ta promjena mogla biti rezultat njegovog samostalnog odlučivanja ili utjecaja njegove nove okoline. No ističe da joj te promjene nisu predstavljale prijetnju sve dok se nije zaplela u lažne kaznene optužbe. To je Nacionalu izrazila Tatjana Dragović.

Ivanišević je podnio tužbu tvrdeći da je bivšoj supruzi dao kredit od 2,9 milijuna eura. Prema njegovim navodima, ona je vratila samo djelić tog iznosa, ostavljajući značajan dug. Unatoč nedostatku bilo kakve popratne dokumentacije ili ugovora o zajmu koji je dostavljen sudu, Tatjanini računi su zamrznuti, a njezina mogućnost raspolaganja imovinom ograničena.

Trenutno se Tatjana nalazi u radosnom partnerstvu s umjetnikom Vlahom Arbulićem, vezu koju sa zadovoljstvom prikazuje dijeljenjem slika na raznim platformama društvenih medija.

Oglasi