Tokom sahrane Armina Begovića, Dragan Kojić Keba je viđen kako nosi bijelu ružu, što je izazvalo pitanje simbolike cvijeta u ovako svečanim prilikama. 

 

Na gradskom mezarju Bare u Sarajevu je upriličena sahrana Armina Begovića, sina poznatog pjevača Enesa Begovića, uz prisustvo brojnih osoba iz muzičke scene, među kojima je i poznati narodni pjevač Dragan Kojić Keba. Važno je napomenuti da su tri riječi, Enes Begović, sahrana i Dragan Kojić Keba, međusobno zamršeno povezane.

 

Keba je na sahrani držao bijelu ružu i otvoreno pokazivao svoj tužan izraz lica. Bilo je očito da ga je nemilosrdno smrskala težina tuge. Značaj bijelih ruža na sahranama bio je predmet razmišljanja. Obično se bijele ruže biraju za cvjetne prikaze kada se opraštaju od mladih ljudi. To je zato što ovo cvijeće predstavlja nevinost i mladost. Sahrana je obavljena u čast preminulog muzičara Armina Begovića, iza kojeg je ostao otac Enes Begović. Naime, fotografije sa sahrane su podijeljene na Instagramu, a Enes još uvijek duboko tuguje. Dragan Kojić Keba uočen je na sahrani kako drži bijelu ružu, a prisustvovali su i Halid Bešlić, Mladen Vojičić Tifa i druge poznate javne  osobe s  muzičke javne scene. Podsjećamo Armin je preminuo iznenada na rukama svog oca pjevača Enesa Begovića. Armin je se neko vrijeme borio s autoimunom bolešću koja mu je se nekoliko puta vraćala. Armin je imao samo 30 godina, a iza njega je ostala trudna supruga, a prema pisanju medija ona se treba za nekoliko dana da porodi što ovu tugu čini još većom za cijelu porodicu Begović.

 

Oglasi