Dječak od 13 godina po imenu Kosta Kecmanović , prije 6 dana počinio je stravičan zločin kada je sa vatrenim oružjem usmrtio 8 učenika i portira škole i ranio 6 učenika i nastavnicu, a trenutno se nalazi u mentalnoj ustanovi za djecu i maloljetnike jer zakonski on nema dovoljno godina da snosi odgovornost te da bude krivično gonjen za masakr koji je počinio jer još uvijek nema 14. godina starosti.

 

Cijela Srbija ali i regija i svijet ostao je šokiran sa ovim dešavanjima koja je zadesila OŠ u Beogradu. Naime, na vratima stana u kojem je do tog dana živjela porodica Kecmanović skalperom je urezan natpis Čekamo te , a komšije koje žive u zgradi predpostavljaju da su to uradila djeca, u stanu trenutno ne živi niko. Kostin otac je uhapšen te mu je određen pritvor od 30 dana , a majka i setra su premještani na drugo mjesto radi svoje sigurnosti.

 

Prema pričama izvora, prijeteće poruke stižu i na adresu klinike u kojoj se nalazi Kosta pa su i tamo pojačali obezbjeđenje. Pretpostavlja se da su prijeteće poruke samo dokazi revolta i bijesa koji su se probudili u građanima Beograda nakon Kostinog masakra. Naime, jedan dječak koji je bio u učionici kada je Kosta pucao osvrnuo se na taj događaj i rekao da je Kosta tada izgledao čudno dok je pucao po djeci kao da ih uopše nije vidjeo. On je pištolj držao u jednom ruci a šaržere je mijenjao kao profesionalac te nije ličio na dječaka. Kosta je u školu ponijeo dva pištolja iz kojih je pucao i tako usmrtio 8 djece i portira.