Annabelle Giles, televizijska voditeljica i glumica, nedavno je izgubila život zbog hrabre borbe protiv tumora na mozgu, koji je otkriven u julu.

Bila je poznata po tome što je vodila emisiju “Posh Frocks and New Pantalone” na britanskoj televizijskoj mreži ITV. Jučer je Anabel preminula u bolnici Martlets u Hoveu. U čast njihove majke, koja se hrabro borila sa stadijumom 4 glioblastoma, njena djeca, Molly i Ted, podijelila su srceparajuću vijest.

Objavljena je sljedeća izjava: “Sa žaljenjem vas obavještavamo o smrti naše voljene majke, Annabelle Giles, koja je jučer popodne otišla mirno iz bolnice Martlets u Hoveu. U julu joj je dijagnosticiran glioblastom 4. faze, izuzetno agresivan i brz Unatoč operaciji na mozgu i brojnim radioterapijskim tretmanima tokom četiri mjeseca, pokazala je izuzetnu upornost i hrabrost.

Tokom poslednjih nedelja života, Anabel je bila poznata po svojoj nepokolebljivoj posvećenosti širenju svesti o glioblastomu. Oni koji su je najbolje poznavali rekli su da će ih njen smisao za humor i zarazni smeh i dalje motivisati da prihvate život u potpunosti, baš kao što je Anabel činila tokom svog boravka ovde.
Pored rada kao voditeljke, Anabel Giles je imala višestruku karijeru modela, glumice i spisateljice. Takođe je radila kao savetnik/psihoterapeut u Londonu i Brajtonu nakon penzionisanja. Njen suprug bio je James Meade Jur, osnivač bendova Visage, Ejd i Live Ejd, kao i pjevač Ultravoxa. Zajedno su imali dvoje djece, Molly i Teda. Iako je njena smrt ostavila prazninu, Anabellina deca traže donacije bolnici Martlets umesto poklona zbog izuzetne brige bolnice tokom njenog izazovnog putovanja. Annabelle Giles će uvijek biti zapamćena kao uzor za život punim plućima, a njena porodica traži privatnost tokom ovog teškog vremena.

Oglasi