Legendarna pjevačica Tina Turner preminula je u 83. godini života, a ovo je potvrdio njen glasnogovornih za javnost.

Tina Turner, kraljica rock ‘n‘ rolla umrla je danas u miru u 83. godini nakon duge bolesti u svom domu u Küsnachtu blizu Züricha u Švicarskoj. S njom svijet gubi glazbenu legendu i veliki uzor’, stoji u izjavi njezina glasnogovornika.

Tina Turner je rođena kao Anna Mae Bullock 1939. godine , bila je jedna od najpopularnijih pjevačica 20. godina i zvali su je kraljicom rocknrola a svojom pjesmom i životnom pričom pomaknula je granice i rušila sve barijere. Prodala je više od 100 miliona albuma u cijeliom svijetu , osvojila je 12 nagrada Grammy a ugledni portal Rolling Stone ju je smjestio među 100 najvećih umjetnika svih vremena i 100 najvećih pjevača svih vremena. Dva puta je dbila svoje mjesto RocknrollDvorani slavnih , 19991. godine kao dio dueta s Ikeom Turnerom te 2021. goodine kao samostalna pjevačica.

 

Ona je svoju karijeru počela u grupi King of Rhythm Ikea Turnera 1957. godine pod imenom Litlle Ann pojavila se na svojoj prvoj ploći Boxtop a samo dvije godine kasnije dobitirala je kao Tina Turnet. Snimila je sa suprugom neke od najvećih rok klasikla kao što su ‘It’s Gonna Work Out Fine’, ‘River Deep – Mountain High’, ‘Proud Mary’ i ‘Nutbush City Limits’, a raspali su se 1976. godine. Nakon nekoliko godna tišine , Tina se vraća na scenu a njezina nova faza u karijeri nazvana je jednim od najvećih povrataka u povijesti muzike. Tokom svoje karijere postavila je Ginnisv rekord za najveći broj gledateljana konceru solo izvošača.