All for Joomla All for Webmasters

Dobrodošli!

Savjeti, ideje i prijedlozi za uređenje doma!

PRELIJEPA PLANINSKA KOLIBA

loading...

PRELIJEPA PLANINSKA KOLIBA – da jednostavno zaboravite na sve


Visoko na planini iznad mjesta Etne u Norveškoj, u idiličnom okruženju izolovanom od civilizacije, nalazi se koliba za lovce neobičnog izgleda. Poznati dizajnerski studio “Snohetta” sa sjedištem u Oslu, pobrinuo se za to da se koliba svojim izgledom odlično uklopi u prirodu koja je okružuje.


Krov kućice je konstuisan od dvije zakrivljene čelične grede spojene sa nizom balvana od borovine i prekrivenih slojem trave. Zidovi su napravljenii od lokalnog kamena, drveta i stakla. Izgradnja ove brvnare trajala je godinu dana.


“Izazov za nas bio je da dizajniramo planinsku kućicu sa maksimalnom površinom od 35 kvadratnih metara koja može da ugosti 21 osobu. Kako bismo obezbjedili dovoljno prostora za veliki broj osoba u kućici, inspiraciju smo pronašli u tradiciji okupljanja oko ognjišta u centru same prostorije. Kreveti poslagani duž zidova služe kao mjesta za sjedenje tokom noći – jedan komad namještaja za druženje, jelo i spavanje. Uzan prostor na ulazu u kuću opremljen je za kuhanje kao i skladištenje”, tvrde iz studija “Snohetta”.

Tags: , , ,

Related posts