Svaki dan se saznaju novi detalji o razvodu poznatog pjevača i modne kreatorke. Prošlo je više od godinu dana otkako je odnos Meline i Harisa narušen razornim utjecajem, i tada su se rastali ali to nije bilo poznato javnosti.  Mediji su posljednjih mjesec dana brujali o Harisu Džinoviću i njegovoj zakonito vjenčanoj supruzi Melini. Njihovo neočekivano razdvajanje bilo je šok za većinu, ali oni koji su bili upućeni u njihov najuži krug bili su svjesni da je njihov brak već neko vrijeme u rasulu. Pjevač je u intervjuu za televiziju Una osobno priznao kako ne samo da je njegov brak u krizi, već je i okončan prije više od godinu dana. Dodatno, otkrio je da je on bio taj koji se brinuo o djeci kod kuće.

 

Ostao sam ja, a ne obrnuto. Razlozi njezina odlaska poznati su joj. Možda je prije otprilike godinu ili godinu i pol bilo izazovno vrijeme za mene, jer je moja obitelj prolazila kroz teško razdoblje. Stanovali smo svi zajedno, ali je ona odlučila dobrovoljno otići, pa je svaka nada u pomirenje propala. Mislim, ko zna, to je kao da prelomite komad hljeba i pokušate ga ponovo sastaviti, jer više nikada neće biti isti – ispričao je Haris u intervjuu za Una televiziju. Nedavno je Haris odlučio prekinuti svoju šutnju i po prvi put otvoreno razgovarati o uzroku razvoda. Ona je bila ta koja je znala razlog našeg rastanka, a ne ja. Potpuno sam nesvjesna, jer često biva da prevareni muž zadnji otkrije istinu. Haris Džinović prekinuo je medijsku šutnju i konačno progovorio o uzroku raspada braka s 30 godina mlađom modnom dizajnericom Melinom.

Vrijedi spomenuti da su se putevi Haris i Melina susreli 2003. godine. U jednom kafiću u Harisovom rodnom Sarajevu on ju je prvi put ugledao, a od tog trenutka nije mogao suzdržati uzbuđenje sve dok nije dobio njen kontakt. informacija. Priznajući vlastito priznanje, Haris i Melina suočili su se s neodobravanjem njezinih roditelja u vezi s njihovim brakom zbog zabrinutosti oko velike razlike u godinama između njih. Sjećam se da sam je uvjeravao: “Ova će faza brzo proći. Jednom kad otkriju tvoju trudnoću, sve će se promijeniti.” I doista, dogodilo se upravo to. Sada su presretni zbog dolaska unučice – otkrio je Haris, ističući izuzetnu transformaciju u odnosu sa tazbinom, koja ga je sada potpuno prigrlila.

 

Haris Džinović, kantautor porijeklom iz Bosne i Hercegovine i Srbije, poznat je po svom doprinosu žanru narodne glazbe. Među zapaženim pjesmama u njegovom repertoaru su “I tebe sam sit kafano”, “Kako mi misiješ”, “Laže mjesje” i “Muštuluk”. Rođen 26. rujna 1951. godine u Sarajevu, Džinović trenutno živi i radi u Beogradu. Zajedno sa suprugom Melinom (Galić) Džinović ponosni je roditelj kćeri Đine i sina Kana. Džinović je na svoj glazbeni put krenuo 1970-ih, snimivši 1975. debitantski singl s pjesmama “Domovina” i “Želim tebe”. Nakon toga izdao je singlove poput “Jedan dio mog života”, “Nema više stare majke”, “Gdje su naši dani” i “Slobodanka”. U kolovozu 1977. Džinović objavljuje pjesme “Dođi večeras” i “Pjesma mojoj zemlji”, a tri godine kasnije “Moja domovina”. Godine 1981. zajedno s braćom Stevom, Brankom i Ljubomirom Pavlovićem osnovao je bend Sar e Roma, specijaliziran za izvođenje romskih pjesama. Grupa je iste godine objavila debitantski album “…Kao Cigani”. Nakon toga, od tada do 1986. izdali su još dva albuma – “Kiko, Kiko” i “Gipsy Songs”. Nakon toga Haris je krenuo u solo karijeru, a prvi samostalni album pojavio se na policama 1989. godine pod nazivom “Ostariću, Čeču Znati”.

Oglasi