PRAZNIČNE DEKORACIJE: Pretvorite svoju spavaću sobu u prazničnu bajku!

Nije nikada loša ideja pretražiti malo internet i biti u potrazi za različitim primjerima dekoracija i ideja. Lijepo je vidjeti različite domove sa različitim stilom uređenja i ‘ukrasti’ neku od ideja, to radimo svi. Danas ćemo vam pokazati par primjera na koje možete učiniti svoju spavaću sobu pravom prazničnom idilom!

 

Naravno, prvi savjet jeste da nabavite ako već nemate postaljinu koja je u prazničnom duhu. Jednostavno je to prvi korak kada je u pitanju uređenje spavaće sobe u prazničnom duhu. Poredajte i različite jastuke koji bi se slagali uz postaljinu.

Ukrasite svoju komodu, ormar ili noćni ormarić finim dekoracijama. Možete u staklenu vaznu ili na neku tacnu izložiti šišarike, ukrasne ormanente ili svijeće. To su jednostavni ali divni načini da uredite svoj namještaj.

Nije bitno da li imate već jelku u vašem domu ili čak jednu u spavaćoj sobi. Napravite jelku od slika, grana drveta i lampica poput na slici. Na ovaj način ćete izložiti slike ali će ipak biti u Božićnom stilu.

Napravite kutak za odmaranje, uživanje i čitanje knjiga. Na ovaj način vaša soba će izgledati ušuškano i izgledat će kao prava zimska oaza za opuštanje.