Vjerujemo da ne postoji osoba na svijetu koja do sada nije bar jednom odigrala loto listić. Danas su popularne kladionice, bingo listići, i razno razne igre na sreću, a ono što je svima karakteristično je to, da svi koji nešto odigraju po prvi puta-automatski imaju neki dobitak.

Vodolije imaju izuzetnu sposobnost da privuku sreću, sve dok su spremni da rizikuju u igrama na sreću. Međutim, oni se ne oslanjaju samo na sreću ili priliku da zarade novac; posjeduju praktičan način razmišljanja koji im omogućava da pronađu pouzdanije načine za stvaranje bogatstva. Vodolije su često izgubljene u svojim sanjarenjima, stalno zamišljajući svjetliju budućnost. Uprkos njihovoj sklonosti da imaju glavu u oblacima, njihova upornost u ostvarivanju svojih ciljeva često vodi do neočekivanih blagoslova i finansijskog obilja.

Oni uživaju u uzbuđenju igranja igrica i nadmudrivanja sistema, što često rezultira finansijskim dobicima. Za Vodolije je ključno da vode računa o svojim potrošačkim navikama i ulažu samo u neophodne troškove. S druge strane, Ovnovi mogu očekivati ​​nalet energije i ambicija u oktobru, što potencijalno vodi ka finansijskom uspjehu.

Sensa savjetuje Ovnovima da iskoriste ovaj povoljan trenutak i razmisle o mogućnosti ulaganja ili da krenu na svoje poduzetničko putovanje. Pojedinci Bikovi daju prednost finansijskoj stabilnosti, ali je ključno da ne budu pretjerano oprezni. Istraživanje opcija za dugoročne investicije poput nekretnina može biti korisno za osiguranje budućeg prosperiteta. Blizanci poseduju kreativni njuh koji se može iskoristiti da otkrije alternativne puteve prihoda. Vrijedi razmisliti o honorarnim svirkama ili se baviti hobijima koji imaju potencijal za finansijsku dobit. Osobe koje boluju od raka trebale bi biti oprezne sa svojim navikama potrošnje i uspostaviti strategiju štednje. Ovo je optimalno vrijeme za ponovnu procjenu budžeta i eliminaciju nepotrebnih troškova. Lavovi moraju pokazati hrabrost i odvažnost u svojim finansijskim nastojanjima.

  • Istražite područje visokorizičnih investicija koje nude potencijal za značajne nagrade. Oni rođeni u znaku Djevice mogu se osloniti na svoje pedantne vještine planiranja kako bi postigli finansijski prosperitet. Provedite temeljno ispitivanje svojih finansija i potražite strategije za povećanje prihoda ili uštedu novca. Vage imaju priliku da otkriju finansijske izglede kroz partnerstva i saradnju sa prijateljima istomišljenika.

Pojedinci Škorpije mogu postići finansijski trijumf kanalisanjem svoje strasti i nepokolebljive odlučnosti. Razmislite o ulaganju u nešto što će zaista zapaliti vašu inspiraciju i motivaciju. Strijelac mora biti oprezan sa svojim troškovima i uspostaviti čvrstu finansijsku osnovu za budućnost. Ključno je da se u ovom periodu bavite dugoročnim planiranjem. Na sličan način imamo i priču o Tomu Cristu, dobitniku na lutriji koji se nesebično odrekao nevjerovatnih 40 miliona dolara (72,6 miliona KM) koji je dobio na kanadskoj lutriji.

Direktor jedne kanadske elektrokompanije, koji je već duže vrijeme za CBC News, podijelio je sljedeće informacije:

Imajući tu sreću da sam bio zaposlen u kompaniji izvanredan period od 44 godine, uspio sam prikupiti dovoljna finansijska sredstva da izdržavam sebe i svoju djecu tokom svoje karijere. Shodno tome, novčani dobici na lutriji za mene nemaju nikakvog značaja.

Umjesto da zadrži osvojeni novac, donio je nesebičnu odluku da donira milione dolara dobrotvornim organizacijama.

Prema MSN.com, kontekst iza ove odluke u Njemačkoj je zaista srceparajući. Nedugo prije nego što je dobio na lutriji, Tom Crist se suočio s tragičnim preokretom sudbine kada je njegova žena podlegla raku pluća. Razlog njegove odluke da pozamašan dobitak na lutriji donira dobrotvornoj organizaciji posvećenoj pružanju specijalizovanog lečenja raka za decu, objasnio je, takođe je isti.

Oglasi