Pop rok muzička scena u regiji skoro svaki dan ostaje bez jedne od svojih legendi a prije tri dana se saznalo da je preminula i crna princeza rokenrola kako su je zvali. Javnost je ostala zatečena iznenadnom smrću poznate pjevačice Slađane Milošević, a detalji vezani uz ispraćaj, datum i mjesto za sada nisu poznati. Prema saznanjima Kurira, njeni poznanici strpljivo čekaju presudu nadležnih da li će dobiti dozvolu da bude sahranjena u prestižnoj Aleji zaslužnih rađana.Jelena Tinska, poznata balerina i glumica, izrazila je duboke emocije zbog njenog  odlaska i dala podršku Slađaninoj sahrani u Aleji zaslužnih građana.

Unatoč pismu Aleksandru Šapiću, odgovor još nisam dobio. Čvrsto vjerujem da je on osoba koja ima potencijala založiti se da se Slađana Milošević, istaknuta ličnost rock and roll industrije i voljena zvijezda, sahrani u Aleji zaslužnih građana. Objektivno, s obzirom na prisustvo Šabana Šaulića i Džeja Ramadanovskog na istom počivalištu, mišljenja sam da za nju u Aleji sigurno ima mjesta. Takve osjećaje u razgovoru za Informer iznijela je Jelena Tinska.

Ipak, Slađanina želja bila je da bude sahranjena uz oca na groblju u Beogradu, okružena najužim krugom najmilijih.Ekskluzivne detalje o Slađinom životu Kurir je saznao od njenog najbližeg pratioca Stevana Stevanovića, koji je otkrio i njenu nepokolebljivu odluku da odbija bilo kakav oblik lečenja.

Zbog Slađanine nepokolebljive odlučnosti kada je riječ o terapijama i liječnicima bilo je teško suprotstaviti joj se. Unatoč mojim nastojanjima da je uvjerim u suprotno, našli smo se u žestokoj svađi. Od jeseni sam je posjećivao dva puta dnevno zbog njezine bolesti. Nikada nisam očekivao da će ovako završiti. Međutim, ostao sam u nadi i odmah sam nazvao hitnu pomoć.

Trebalo je malo uvjeravanja, ali uspio sam je nagovoriti da ode u bolnicu. Otpratio sam je na odjel intenzivne njege, gdje me je čvrsto uhvatila za ruke i vikala u pomoć. Bolnice nisu bile njezino omiljeno okruženje zbog prijašnjeg negativnog iskustva, no osoblje Zemunske bolnice pokazalo se iznimno ljubaznim.

 

Slađana je jedno vrijeme uživala u lagodnom životu. Trebala su joj tri života da ostvari sve svoje planove, a ona je i dalje imala planove u pokretu. Jedan od njezinih planova bio je i odlazak na more na koji me pozvala da joj se pridružim u svibnju. Osim toga, već je počela planirati sljedeći doček Nove godine i imala je bezbroj drugih ideja koje su joj se vrtjele u glavi. No, unatoč sklonosti ka savršenstvu, teško je surađivala s pojedinim glazbenicima i onima koji su navikli raditi na svoj način.

Nikada nije bježala od započinjanja novih projekata, ali često se borila da ih dovede do kraja. Njezin životni put započeo je skromno u Rusiji, točnije u Kijevu, što se pokazalo prilično zahtjevnim. U novije vrijeme često smo snimali jedno drugo jer je razvila strast prema fotografiji koja ju je izjedala. Ponekad je to bilo neodoljivo, ali nikada nije podlegla depresiji, iako je to bilo nešto što je povremeno doživljavala tijekom svoje bolesti.

Stevan je istakao da je, kada je postala nesposobna za rad, svoj očaj izražavala preispitivanjem svrhe svog života. U pokušaju da je utješim, podsjetio sam je na prisutnost njezinog brata Gorana, njezinog voljenog psa i njezinih odanih obožavatelja.

 

 

Prema izvješćima lokalnih medija, pjevačica, koja je provela dosta vremena u bolnicama, razmišljala je o različitim aspektima svog života, što ju je navelo da sastavi oporuku.

Slađana je u oporuci upisala imena nekoliko njoj dragih osoba. Iako je sa svima bila u dobrim odnosima, bilo je nekoliko odabranih koje je duboko voljela. Svjesna da neće moći izbjeći kandži svoje bolesti, željela je da se neke stvari znaju i nakon njezine smrti. Dio o njezinim haljinama dirnuo je srca većine ljudi.

Na komadu papira izričito je izjavila da samo njezine prijateljice smiju nositi njezine kreacije i stvari, naglasivši da nitko drugi ne smije dignuti ruku na njih. Ovaj detalj mi zaista tjera suze na oči. Slađana se drugim stvarima nije bavila. Bila je u miru sa svime što se dogodilo, unatoč mogućnosti da bi se njezino stanje poboljšalo da su liječnici pružili odgovarajući tretman i više pažnje. Bilo je doista zastrašujuće. Iako se žalila, pazila je i na sve preglede kako ne bi nikoga opterećivala, ispričao je pjevačičin poznanik s medijima.

Oglasi