U današnjem postu vam donosimo jednu zanimljivu priču. Naime, mediji bruje o porodici koja živi u Australiji u blizini Sidneja, oni imaju veliko imanje , a problem je što se pored novih zgrada koje su oko izgrađene se ne uklapaju uz kuću. Radi se o gradu Kvekers Hil , a porodica Zamit već 17 godina živi na imanju veličine 2 hektara. Međutim, vremenom je oko njihove kuće izgrađeno moderno naselje, pa sad ova kuća izgleda kao central park.

 

Lokalni agent za nekretnine rej Vajt rekao je da bi taj dio postigao veliku cijenu, a država je ponudila 50 miliona australijskih dolara odnosno 30 miliona eura ali ova porodica ne želi ni da čuje da bi prodali. Ostali su tu u svojoj kući iako je oko njih izgrađene moderne i savremene kuće. U nastavku posta pogledajte cijelu priču, a i kako to danas sve izgleda.

 

“Nekada je ovo bilo poljoprivredno zemljište sa malim kućama i vikendicama od crvene cigle. Svaki dom je bio jedinstven, bilo je puno prostora, a sada je sve prenaseljeno”, rekla je Dajan Zamit za medije, koja se u ovo mjesto doselila prije 17 godina. Njihova odluka da neće da prodaju svoje imanje oduševila je komšije. Dobijaju riječi hvale, jer su, kako komšije kažu, “uspjeli da odole svim ponudama agenata za nekretnine i ostali su na svom placu uprkos ogromnim sumama novca”.

“Mnoge porodice u ovom području prodale su svoje kuće tokom prethodnih desetak godina. Na imanju ove porodice moglo bi da se izgradi 50 novih kuća, pa je potpuno jasno zbog čega su agencije za nekretnine veoma zainteresovane za ovo ‘parče raja’”, rekao je jedan od agenata nekretnina.