Ime Koste Kecmanovića urezano je u anale historije kao mladog izvršioca masovnog zločina koji je šokirao čitav region. Sa nepunih 13 godina, Kosta je 3. maja izvršio masakr u osnovnoj školi Vladislav Ribnikar, čime je stekao sumnjivo priznanje da je najmlađi masovni ubica u modernoj srpskoj historiji. U ovom jezivom napadu Kosta je ubio ne samo devet svojih kolega učenika i prijatelja, već i jednog školskog obezbjeđenja. Njegovo djelovanje ostavilo je neizbrisiv trag u kolektivnoj svijesti srpskog naroda.

 

Mediji su bili jako fokusirani na Kostu i njegovu porodicu, a o njima su objavljeni brojni članci i izvještaji. Nakon masakra, Kostin otac Vladimor Kecmanović je odmah uhapšen, dok je njegova majka pozvana na saslušanje. Od tada je otkriveno da su Kostina majka i sestra napustile Beograd i da trenutno borave na nepoznatoj lokaciji radi njihove bezbijednosti. Izvori upućeni u situaciju otkrili su da je Kostina porodica uspjela da proda dio svojih ličnih stvari, uključujući nakit i druge dragocjenosti, jer zbog postojećih zabrana nije mogla prodati svoje nekretnine.

 

Nezvaničnim kanalima saznajemo da Kostina majka i sestra čekaju da se završi istraga protiv Vladimira prije nego što se svi zajedno presele u Ameriku. Ispostavilo se da je Miljana pokušavala da prenese nekretninu na treće lice u Beogradu, a sud je reagovao tako što je njoj i njenom suprugu zabranio prodaju stana i automobila do okončanja postupka protiv Vladimira. On je suočen sa teškim optužbama za ugrožavanje javne bezbijednosti pošto je Kosta upotrijebio pištolj da izvrši masakr. Ukoliko bi Miljana i Vladimir uspješno prodali svu svoju imovinu, porodicama stradalih moglo bi se pokazati teškim, ako ne i nemogućim da dobiju odštetu, zbog čega je sud preduzeo preventivne mjere kako bi Kostini roditelji spriječili da raspolažu imovinom.

Oglasi