PODRUM SA PROVIDNIM PLAFONOM – umjesto mračnog i hladnog mjesta gdje niko ne želi da zalazi, napravljena je prostorija koju svi žele da vide


Glavni poduhvat je urađen u podrumskoj prostoriji koja je zahvaljujući providnom plafonu od stakla pretvorena u igraonicu za djecu s kućnim kinom.

Jedan dio poda u prizemlju koji se nalazi odmah uz dvorišni atrijum isječen je te umjesto njega je postavljen stakleni pod sa dva čelična profila. Trostruko vakum staklo dovoljno je čvrsto da podnese teret osoba koje hodaju po njemu ali i da toplotno i zvučno izoluje ove dvije etaže međusobno.

Naravno, pošto je svjetlosni otvor postavljen odmah pored velikih prozora, u podrum ulazi i velika količina dnevne svjetlosti čineći ga prijatnim za boravak djece i odraslih.

Princip otvaranja prostora primjenjen je i na spratu. Tavanica koja je odvajala prostor spavaće sobe od potkrovlja je uklonjenja pa je dobijen prostor sa velikom visinom. Na krov su ugrađeni krovni prozori koji omogućavaju prodor velike količine svjetlosti.