Bugarska je jedna od zemalja duž obale koja tokom godine doživljava različit broj srpskih turista. Naime, Nacionalna asocijacija turističkih agencija (Uta) procjenjuje da se broj kreće između 70.000 i 150.000.

Između 70.000 i 150.000 turista bira da posjeti Bugarsku za svoj odmor svake godine.
Crno more ima smanjen salinitet kao rezultat kontinuiranog priliva slatke vode, što uključuje i sliv Dunava. Kao rezultat toga, more ne pokazuje živopisnu tirkiznu nijansu koja se obično povezuje s Grčkom. Štaviše, trenutna temperatura morske vode u oblastima kao što su Albena i Zlatni Pjasci prelazi 24 stepena Celzijusa tokom celog avgusta, dostižući maksimum od 25 stepeni. U Sunčevom Bregu trenutno temperatura vode iznosi 25 stepeni, dok je temperatura vazduha 30 stepeni, što stvara prijatan i sunčan ambijent.

Cena putovanja u Bugarsku zavisi od nekoliko faktora, uključujući kalibar smeštaja, da li je u pitanju apartman ili hotel, da li su obroci obuhvaćeni i blizina poželjnih destinacija.

Jedno od najpopularnijih mesta za turiste je Sunčev breg, živopisna uvala koja se može pohvaliti zadivljujućim desetkilometarskim delom peščane plaže. Automobilom je od Beograda udaljeno oko 800 kilometara. Pored toga, granica između Bugarske i Niša je udaljena oko 115 kilometara.

Kada stignete u Bugarsku, preporučljivo je da nabavite vinjetu i obratite pažnju na navedena ograničenja brzine. Još jedan koristan prijedlog za posjetioce je da predvidite naplatu putarine u Bugarskoj. Trenutno, cijena benzina je 1,3 eura.

Sunčana obala je destinacija koja brine i za živahnu i avanturističku mlađu publiku, kao i za spokojnu i opuštajuću atmosferu za starije generacije koje traže miran odmor. Raspon dostupnih aktivnosti uključuje razne sportove na vodi i uzbudljive zabavne parkove, zajedno sa obiljem sadržaja prilagođenih djeci, kao što je akva park. Osim toga, posjetitelji se mogu prepustiti raznolikom kulinarskom iskustvu, uz mnoštvo restorana i taverni koji nude kako tradicionalna bugarska jela, tako i internacionalne delicije.


Cene robe i usluga na pijacama i u restoranima su uporedive sa onima u Srbiji, a mnogi artikli imaju povoljnije cene u odnosu na ovde. Na primer, obrok za dve osobe u restoranu obično iznosi oko 3.000-3.500 dinara, dok se u ekonomičnijim restoranima može uživati ​​oko 600-700 dinara po osobi. Uz to, pola litra točenog piva košta samo 180 dinara, vekna hleba je 95 dinara, litar mleka je dostupan za 120 dinara, a pakovanje od 10 jaja se može kupiti za 260 dinara.

Smješten samo 50 metara od pješčane obale i samo 200 metara od užurbanog centra grada, hotel se može pohvaliti nizom pogodnosti. To uključuje osvježavajući bazen, dobro opremljen fitnes centar, predivan restoran, dovoljno parking mjesta, pa čak i pogodnu pijacu. U mjesecu avgustu cijena dvokrevetne sobe po osobi, sa uključenim polupansionom, kreće se od 44.700 do 40.200, ovisno o određenom vremenskom periodu. Za one koji putuju iz Beograda, autobuski prevoz košta 9.000 dinara, dok iz Novog Sada iznosi 11.000 dinara. Za pojedince koji dolaze iz Subotice cena karte iznosi 13.000 dinara. Za one koji žive u Nišu ili drugim susednim gradovima, cena prevoza do odredišta je svega 5.000 dinara.

Da biste obezbedili mesto u raskošnim apartmanima, koji se nalaze na oko 700 metara od netaknutih plaža iu neposrednoj blizini užurbanog centra Sunčevog Brega i povoljnog autobuskog prevoza, cena do kraja jula iznosi 26.800 dinara za aranžman na pet pansiona. . Za prevoz iz raznih gradova Srbije mogu se naplaćivati ​​dodatne naknade u rasponu od 1.000 do 5.000 dinara. Za rezervaciju deset sveobuhvatnih obroka u ovom kompleksu za mesec avgust potrebna je suma od 32.700 dinara.

Cena noćenja u noćenju sa doručkom u alternativnim apartmanima kreće se od 2.450 dinara. S druge strane, deset noćenja sa uključenim doručkom krajem avgusta iznosi 27.100 dinara u hotelu sa tri zvezdice.

Oglasi