Nikola Jokić je u pokušaju da se oporavi od izazovne sezone odlučio da napusti Svjetsko prvenstvo i svoje obaveze prema reprezentaciji Srbije, što je izazvalo mnogo negodovanja srpskih navijača. Međutim, čini se da je Jokić za neke možda otišao predaleko u pauzi. Nedavno je snimljen kamerom kako se druži sa muzičarima na prometnoj ulici, izazivajući smetnje trubanjem. Brojni svjedoci su incident snimili telefonima i podijelili na društvenim mrežama, sugerirajući da je Jokić možda bio alkoholiziran. Na kraju su se njegovi prijatelji uključili i uklonili ga iz situacije.

 

U nizu komentara na Jokićev račun iznijeta je i duhovita opaska o tome da je ovim incidentom proslavio pobjedu Srbije protiv Kine na Mundobasketu. Neočekivano pojavljivanje Nikole Jokića na nastupu Svetlane Cece Ražnatović u Somboru, neposredno pred početak Svjetskog prvenstva u košarci, izazvalo je poplavu komentara. Većina komentara je bila negativna. Ipak, bilo je nekoliko onih koji su simpatizovali Jokića i smatrali da on treba da ima slobodu da se ponaša kako hoće. Jokić još nije obavijestio navijače i javnost o svojoj odluci i neće igrati za Srbiju ovog ljeta.

 

Posle dva mjeseca čekanja na odluku Nikole Jokića da zaigra za Srbiju, konačno se oglasio selektor Pešić. Razumljivo je da Jokiću treba dati priliku da u svom tromjesečnom odmoru uživa kako hoće. Međutim, razumno je i priznati da bi neki pojedinci mogli biti razočarani Jokićevim prisustvom na Cecinom koncertu prvog dana Mundobasketa, dok su se njegovi prijatelji u karantinu spremali da predstavljaju Srbiju. Možda Jokiću nedostaje svijest o svom značaju za svoj narod, ali malo se može učiniti jer je ipak čovjek. Da je to uradio, riješio bi situaciju. Ne radi se samo o predstavljanju Srbije, već i o tome da ukratko razjasni svoju odluku. Srbiji je potreban Jokić, ali je potreban Jokić koji iskreno želi i ponosi se što igra za svoju naciju. Nažalost, trenutno je izazovan poduhvat motivirati najboljeg košarkaša svijeta da to shvati.

https://www.instagram.com/reel/CwcFop6MNt1/?utm_source=ig_web_button_share_sheet&igshid=MzRlODBiNWFlZA=