Asim Bajrić, poznati bh. folk pjevač, nedavno je hospitaliziran zbog srčanog udara. Ovaj nepredviđeni zdravstveni problem iznenadio je i njegove fanove i medije. Pjevačeva izjava na Fejsbuku dodatno je potvrdila težinu njegovog stanja.

 

Na svom Facebook profilu, Asim je podijelio svoju situaciju sa svojim pratiocima, napisavši: “Dragi moji pratioci, zbog svog zdravstvenog stanja ne mogu nastupiti na predstojećim nastupima. Molim za razumijevanje. S ljubavlju, Asim.” Uz ovu poruku je stigla i njegova fotografija u bolnici.

 

Pažnja medija oko ovog slučaja izazvala je novinare bosanskohercegovačkih portala da pokušaju kontaktirati pjevača, ali on nije odgovarao na njihove pozive. Međutim, njegova menadžerka Hilma Peljta dala je zvanične podatke o njegovom zdravstvenom stanju. Prema riječima Peljte, Asim Bajrić se trenutno nalazi u bolnici u Tuzli nakon što je doživio srčani udar. Pjevač je napomenuo da mu je prethodne noći trnce u desnoj ruci, ali je to prvo pripisao umoru i stresu od stalnih putovanja i nedostatka sna. Međutim, kada mu se zdravstveno stanje pogoršalo, odmah je potražio liječničku pomoć.

 

Srećom, dežurni ljekar u bolnici je bio neko koga Asim Bajrić poznaje dugo. Ovaj doktor je blagovremeno obavio sve potrebne preglede i konstatovao da je pjevačica doživjela srčani udar. Iznenađujući faktor je bio da je glavna krvna arterija bila blokirana zbog visokog nivoa masti u krvi. Srećom, brz i profesionalan odgovor doktora omogućio je umetanje stenta kako bi se obnovila normalna cirkulacija krvi. Ovaj tragični incident služi kao podsjetnik koliko osjetljivo može biti ljudsko zdravlje i značaj redovnih medicinskih pregleda. Asim Bajrić, poznat po popularnim pjesmama poput “Dobro jutro moja voljena” i “Baška ona baška ja”, trenutno se oporavlja uz podršku porodice, prijatelja i odanih obožavatelja.

 

Oglasi