Priča o Beograđanki, koja je pala na laži mladog Egipćanina, ukazuje na to do koje mjere ljubav može da nas zaslijepi i prevaziđe granice. Međutim, uobičajeno je da penzionerke postanu žrtve prevara od strane mladića koji manipulišu i kradu od njih. Ipak, iskustva Muhameda Ahmeda Ibrihama (37) i Iris Jones (82) pokazuju da ljubav ne poznaje granice. Naime, mladi Egipćanin je oborio stariju Britanku s nogu, a njihova veza trajala je dvije godine. Mnogi su ga kritikovali, tvrdeći da samo traži njen novac. Ipak, ona ostaje nezainteresovana zbog ovih komentara. Njih dvoje su komunicirali na Fejsbuku prije nego što je starica preduzela hrabar korak da otputuje u Egipat kako bi bila sa muškarcem u kojeg je bila duboko zaljubljena.

 

Razlika u godinama nije ih omela da promijene bračne zavjete. Odmah sam se zaljubio u nju kada sam je prvi put ugledao. Ajris i Mohamed su prvi susret imali na aerodromu u Kairu u novembru 2019. godine. Mohamed je opisao da se osjećao “veoma nervozan” tokom tog sastanka, ali kada je vidio Ijris, znao je da je ona savršena žena za njega. Imajući takvu ženu pored sebe čini ga najsrećnijim muškarcem na svijetu. Mohammad je uzeo neplaćeno odsustvo kako bi se u potpunosti posvetio Agilisu i provodio vrijeme s njom. Ona utjelovljuje ljepotu Kaira. Živi u trosobnoj kući sa roditeljima, dvije sestre i bratom. On čvrsto tvrdi da njegov motiv za brak nije finansijski, ističući da želi britansko državljanstvo i da je voli, navodeći da je ona ljubav njegovog života.

 

“Ajris je nekada bila domaćica, živi u kući vrijednoj 250.000 eura, a invalidska mirovina joj je oko 900 eura mjesečno. Nije me briga gdje živimo, koliko sam bogat, niti koliko je Ajris siromašan. ​​Jedino što želim je biti s njom – objasnio je Mohammed i dodao: “Ljudi misle da sam s Ijrisom iz drugih razloga, a ne iz ljubavi. Znam da je Britanija prekrasna zemlja i da se mnogi Egipćani žele preseliti tamo, ali nije me briga. Živjet ćemo gdje Ijris odlučuje. Mohammad je odveo Ajris da upozna njezine roditelje tijekom svog prvog posjeta Kairu. Moja majka jako voli Ijris unatoč napetosti među njima. Postoji jezična barijera, ali se jako dobro slažu. Ona podržava moju želju da oženim moju ljubav. Ona kaže da je samo sretna samo ako sam ja sretan. Uostalom, to je ono što svaka majka priželjkuje, imati sina i ženu koju voli zajedno – kaže mladi Egipćanin. Ostatak pročitajte OVDJE.

 

Oglasi