PENTHAUS U VENECIJI: Sofisticirani ambijent koji odiše sa elegancijom

Jedna stara zgrada koja još datira iz 1926. godine i ima četri sprata nekada je bila sjedište jedne telefonske firme a danas ima kancelarije sa galerijskim prostorima kao i jedan penthaus loft koji ima svoju vlastitu krovnu baštu. Alexander Design je studio koji je restaurirao i dizanirao ovaj predivan loft sa neutralnom paletom boja u kojoj je najviše iskorištena siva boja sa prirodnim elementima poput drverta. U enterijeru se može primjetiti i utjecaj industrijskoj stila.

Otvoreni plan prostora ima mnogo beneficija od kojih je činjenica da cijeli enterijer biva ispunjen sa prirodnom svjetlošću. Orginalni stubovi koji su kreirani kako bi podjelili prostor, dijele dnevnu sobu, kuhinju, trpezariju i prostor za sjedenje kao i spavaću sobu, dva kupatila ali i teretanu. Život u ovom enterijeru bi za mnoge ljude bilo i ostvarenje sna a za neke bi bilo čarobno jer se nalazi u naljepšem gradu svijeta – Veneciji.