Bane Tomačević, renomirani glumac koji je značajnu slavu stekao ulogom Miše Zvornika u televizijskoj seriji “Ubice mog oca”, već nekoliko godina je u srećnom braku sa bivšom manekenkom Jelenom. Ovaj par, poznat po skladnoj vezi, ima tri sina – Stefana, Bogana i Dušana, i često su slovljeni za jedan od najskladnijih parova u nacionalnoj javnosti. Banovo rodno mjesto je Gornji Milanovac, gdje je završio i osnovno i srednje obrazovanje. Potom je nastavio studije na Akademiji dramskih umjetnosti u Beogradu, kod profesora Predraga Bajčetića. Nakon diplomiranja, ostvario je zavidnu glumačku karijeru postavši stalni član Narodnog pozorišta.

 

Iako Bane sa porodicom živi u Beogradu, izgradio je skromnu vikendicu u blizini Gornjeg Milanovca, koja im je postala omiljeno utočište od užurbanog gradskog života. Ova kućica glumcu služi kao mirna i zelena oaza, pružajući mu priliku da se poveže s prirodom. Njegova naklonost prema radu sa životinjama i aktivnostima na otvorenom potiče iz njegovog odrastanja, jer je tokom djetinjstva često posjećivao baku i djeda na selu kako bi im pomogao u njihovim poslovima.

 

U slobodno vrijeme Bane se bavi uzgojem kokoši, ovaca i svinja. Osim toga, on i njegova porodica održavaju baštu u kojoj uzgajaju razno povrće kao što su paradajz, tikvice, krastavci i drugo. Bane čvrsto vjeruje da je ponovno povezivanje s prirodom od suštinskog značaja za dobrobit čovječanstva, te naglašava važnost učenja djece da brinu o okolišu. Njegovi sinovi mu rado pomažu u svim tim aktivnostima, od čuvanja životinja do košenja trave. Osim toga, uživaju u društvu svojih prijatelja, zajedno istražujući vikendice i ljepotu prirode. Ovaj idiličan prikaz porodičnog života pokazuje kako renomirani glumac, uprkos svojoj slavi i uspjehu na sceni, pronalazi čistu sreću i zadovoljstvo u jednostavnim zadovoljstvima prirode i kvalitetnom vremenu provedenom sa voljenima.