Njena objava na Instagramu izazvala je lavinu emocija i komentara! Uz niz fotografija objavljenih na Instagramu, par je izazvao ove emocije.

Intrigantno je primijetiti da Brena rijetko razgovara o svojoj zajednici s Bobom, osim povremenog spominjanja podsjetnika njenih prijatelja na obilježavanje godišnjice. To je prvenstveno zbog njihovih zahtjevnih rasporeda, koji obično imaju prednost. Uprkos preprekama koje je predstavljala svjetska pandemija, a koje su im omogućile da uživaju u kvalitetnijem vremenu, njihove obaveze i brz način života brzo su nastavljeni kada se situacija vratila u normalu, odražavajući iskustva ljudi širom svijeta.

Desilo se da se na dan naše godišnjice Boba našao u Americi dok sam ja putovao po regionu. Stoga smo se tek sljedećeg jutra prisjetili naše posebne prilike i razmijenili dobre želje. Iskreno govoreći, naša djeca su bila ta koja su nam uzdrmala pamćenje i mi smo im na tome zaista zahvalni. Predali smo im značaj negovanja značajnih prekretnica, onih trenutaka koji zahtijevaju zajedništvo i slavlje, jer sve što traje u tako dugom vremenskom periodu nesumnjivo posjeduje inherentnu vrijednost. Poznata narodna umjetnica otvoreno priznaje da je njen brak, kao i svaki drugi, doživio svoje uspone i padove, i daleko od besprijekornog. Ipak, ona i Boba su uspeli da pobede sve prepreke.

Koncept idealnog braka je nerealan i ne postoji. Međutim, ako pojedinci posjeduju ljubav i poštovanje jedni prema drugima i naslijedili su tradiciju podržavanja ovih vrijednosti u svojoj porodici, oni imaju kapacitet da prevaziđu sve prepreke koje se mogu pojaviti. Poštovanje je, zajedno s ljubavlju, ključni element uspješnog braka, ali mora se zaslužiti i uzvraćeno. Kroz naših 35 zajedničkih godina, od kojih smo 31 godinu proveli u braku, naišli smo na razne situacije, pozitivne i negativne. Ova iskustva su samo ojačala našu vezu kao supružnika i prijatelja. Isto se može reći i za našu djecu, jer su ljubav, povjerenje i sposobnost da se izdrže izazovne trenutke unutar porodične jedinice kvalitete koje se moraju istinski razumjeti i utjeloviti. Da postoji knjiga ili vodič za brak, siguran sam da bi to bila jedna od najčitanijih publikacija. Nažalost, takav resurs trenutno ne postoji – iskrena je Brena.

 

Oglasi