Doktor Majkl Mozli detaljno je uradio analize koje vrste voća najviše sadrže šećera , te naglašava da ga trebate pod hitno izbaciti iu ishrane. Nije svako voće isto , a kada je u pitanju borba sa skidanjem kilograma doktor upozorava da treba povesti računa o voću koje konzumirate jer postoje ono voće koje sadrži previše prirodnog šećera što će spriječiti gubitak kilograma.

 

Naime, u ovu grupu vjerovali ili ne spada i tropsko voće i to ananas za čiji sok mnogi kisle da pomaže u topljenju masti , a tu su još i mango i dinje kako tvrde nutricionisti njih podhitno treba izbaciti ako ste na dijeti.

 

Jaja za doručak

Kada govori o zdravom doručku doktor Mozli naglašava da industrijske prerađene žitarice i razne vrste pahuljica imaju mnogo šećera i treba ih izbaciti s menija. “ Umesto toga dan započnite jajima. Kuhano, poširano, kajgana, omlet… ima toliko načina na koje možete da pripremate jaja za doručak. Duže će vas držati sitim od žitarica ili tosta “ – naglasio je on.

Kako dobar izbor šta jesti za doručak doktor je preporučio jogurt s manjim nivom masti u koji možete dodati neko bobičasto voće ili orašaste plodove a odozgo stavite malo cimeta. ” Povrće je izuzetno važno za pravilno funkcionisanje našeg tijela. Konzumiranje samo tri i po šoljice brokolija dnevno može značajno da poboljša rad crijeva, doprinosi zdravlju mozga, umanjuje upale, jača imunitet i pomaže kod mršavljenja “- naglasio je on. Ukoliko imate problem s spavanjem jedan kivi pred spavanje pomoći će vam da brže utonete u san i kvalitetnije spavate.

Oglasi