Novosadski hodočasnici proveli su dva dana u manastiru Banjska i nepovređeni su se vratili kući. Po dolasku ih je srdačno primio gradonačelnik Milan Đurić.

Selo Banjska se nalazi u severnom delu Kosmeta, gde je u nedelju u 2.45 časova došlo do pucnjave. Kosovska policija pripisala je smrtonosni incident četiri osobe poznate kao “Četiri Srbina”. Tri od četiri tijela otkrivena su istog dana kada se dogodio incident, dok je četvrto pronađeno sljedećeg dana.

Osobe koje su identifikovane kao Srbi i preminule su I.M., S.N. i B.M. Jedan od njih, koji se zvao Igor Milenković, bio je zaposlen kao vozač hitne pomoći u Kliničko-bolničkom centru u Kosovskoj Mitrovici i u trenutku smrti imao je 50 godina. Iza njega je ostalo dvoje djece. Druga žrtva, Stefan Nedeljković, imao je 31 godinu i poreklom je iz Zvečana. Nedeljković je u svojoj sredini bio nadaleko poznat po svojoj moralnoj ispravnosti i istinitosti. Na kraju, Bojan Mijailović, koji je tek nedavno postao roditelj, bio je treća osoba koja je tragično izgubila život.

Univerzitetski klinički centar Kosova nedavno je objavio izveštaj koji potvrđuje stabilnost stanja jednog Srbina koji je operisan i lečen u Prištini. Nakon sastanka sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Srbije, javnosti se obratila premijerka Ana Brnabić, izrazivši veliku tugu. U narednoj izjavi, ona je prenijela sljedeće misli: Bilo je nekoliko prepreka koje je trebalo savladati u proteklih 48 sati. Politika koju je vodio Aljbin Kurti rezultirala je žalosnom eskalacijom nasilja na Kosovu i Metohiji. Posle sastanka sa Aleksandrom Vučićem, predsednikom Republike Srbije, ocenio sam potencijalne pravce delovanja kako bismo bolje služili našim građanima. Naš fokus ostaje na onima koji žive na Kosovu i Metohiji.

Oglasi