Tuzla – Amela Čičkušić, koju je ubio suprug zajedno sa dvoje maloljetne djece, bila je jedna od najomiljenijih medicinskih sestara UKC Tuzla među svojim kolegama i pacijentima.

Svi zaposleni u UKC Tuzla, građani Tuzle i cijele Bosne i Hercegovine i regije šokirani su ovim stravičnim zločinom. Amelijine kolege oglasile su se na društvenim mrežama kako bi se oprostile od nje. Za nju su to bile samo riječi hvale i zahvalnosti za sve što je radila, posebno u ovim teškim vremenima sa pandemijom.

Tuzla, UKC i svi koji su vas poznavali izgubili su toliko, beskrajno… Malo je situacija koje me ostavljaju bez teksta. Tako sam tužna i ovako vam želim odati počast… Napišite da ste bili poštena, vrijedna, savjesna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra… jedna od najboljih medicinskih sestara koje poznajem. .. Covid je pokazao kakvi su mnogi od nas zaista. Pamtiću tvoje lagane korake i jasne, pametne, prelepe crne oči. Ništa nije nedovršeno. Nikada me nisi iznevjerio, ni mene ni pacijenta. Možda nikada niste dobili službenu zahvalnicu, ali hvala! “Hvala vam u moje ime i u ime mnogih života koje smo zajedno odbranili u ovim teškim danima”, rekao je kolega iz UKC Tuzla.

N1 je pisao da su ostale kolege, ali i pacijenti, rekli da je uvijek bila nasmijana, prihvatajuća i iskrena, prenosi Srpskainfo.

Velika tuga, veliki bol. Moje iskreno saučešće porodici. Izrazili su da Bog da Emily i njenoj djeci El fatihu i prekrasan raj. Podsjetimo, njen suprug je izvršio samoubistvo skočivši sa zgrade, nakon čega su u stanu u naselju Stupin Tuzlan pronađena tijela žene (34 godine) i dvoje djece starosti 9 i 2 godine. Naložena je obdukcija i DNK testovi radi utvrđivanja svih okolnosti ovog stravičnog zločina.

Oglasi