Ljiljana Jakšić se proslavila ulogom u Kursadžijama. Jako gledan serijal, koji je bio jako dobro prihvaćen na cijelom Balkanu. Mi se danas malo dotičemo njenog privatnog života, i govorimo o tome, kako se izborila sa time da je samohrana majka.

Obožavana Salveta, poznata i kao Ljiljana Jakšić, osvojila je naklonost brojnih pojedinaca nezaboravnim portretiranjem omiljenog lika u seriji “Studenti”. Ljiljana, poznata po svojoj živahnoj energiji i odlučnoj naravi, šezdesetih godina prošlog stoljeća doživjela je značajnu prekretnicu u svom životu. U 52. godini života glumica je prigrlila put majčinstva. Unatoč boli koju je zbog partnerova odlaska doznala za njezinu trudnoću, Ljiljana je pronašla utjehu u narednim trenucima radosti. Napokon ostvarivši svoju dugogodišnju težnju da postane majka, obuzela ju je neizmjerna sreća.

  • Nakon ostvarenja dugo iščekivanog sna, dogodio se neočekivani preokret jer je Ljiljanin partner donio odluku o razlazu, ostavljajući je da krene različitim putevima. Ljiljana čvrsto vjeruje u autonomiju pojedinca kada je riječ o izboru hoće li imati djecu ili ne, a prema ocu svog djeteta ne gaji zamjerku zbog okolnosti u kojima se nalaze. No, teško joj je u potpunosti shvatiti njegove emocije , posebno zbog njihove značajne razlike u godinama. Dolazak njezine kćeri Darije iznjedrio je nove izvore otpornosti i inspiracije u Ljiljaninom biću. Unatoč partnerovom odlasku u teškom razdoblju, Ljiljanin život doživio je dramatičnu transformaciju. Ipak, pronašla je utjehu u spoznaji da je pobjedonosno iznijela svoju trudnoću do kraja, naposljetku rađajući dragocjeni smotuljak radosti. Preplavljena neopisivim naletom sreće, bila je uvjerena da će se ostatak njezine trudnoće odvijati besprijekorno, kulminirajući u dragocjenom trenutku kada će ljuljati svoje malo dijete u zagrljaju punom ljubavi.

Nažalost, postoje prepreke koje prate trudnoću, a Ljiljana se s tim izazovima suočila direktno jer je morala raditi do osmog mjeseca bez luksuza porodiljnog dopusta. Nakon samo mjesec dana odmora nakon poroda, brzo se vratila svojim profesionalnim obavezama, potpuno se posvetivši uklapanju u svoju skadarsku nošnju. Unatoč poteškoćama na koje je nailazila, Ljiljana se pobrinula da njezinoj kćeri Dariji ništa ne nedostaje i da joj nije potrebna očinska figura. Trenutno je Darija procvjetala u inteligentnu i zanosnu mladu ženu. Ljiljana se drži suzdržano kada razgovara o svom bivšem partneru, odlučivši se suzdržati od komentiranja njegovih izbora.

  • Ljiljana Jakšić jasno je dala do znanja da ne nosi teret ocjenjivanja njegovih misli i nema želju miješati se. U konačnici, svaka osoba ima slobodu donošenja vlastitih odluka, bez obzira na krajnji rezultat, te mora prihvatiti odgovornost za učinke svojih izbora. Ovakve poteškoće neizbježan su aspekt postojanja, te ih je bitno prepoznati i napredovati. Ljiljana i njezina kći uspješno se snalaze u životu same, bez ikakve pomoći.

U nedavnom intervjuu, glumica je govorila o svom bivšem suprugu, razmišljajući o tome kako je on odlučio otići kada je shvatio da su joj se snovi ispunili. Od tada je svaka osoba slijedila svoj put. Iako ga ne krivi što ne želi postati roditelj, priznaje da se bori s razumijevanjem njegove odluke. Zanimljivo, doznaje se da je otac njezina djeteta znatno mlađi od nje.

Tijekom gostovanja u emisiji “Na terapiji kod Slavice Đukić-Dejanović” glumica je otkrila da je na put vantjelesne oplodnje krenula u 48. godini, a da joj se sreća napokon osmjehnula, trebalo je četiri godine.

Tajming nije bio moj svjestan izbor, već rezultat stjecanja okolnosti. Od samog početka, pa sve do ovog trenutka, bila sam ispunjena neizmjernom srećom. Nisu Darijine riječi, već sam pogled na njezin osmijeh i misli koje budi ono što u moj život unosi bezgraničnu radost.

Postoje trenuci kada se osjećam kao da ne napredujem, kada se iscrpljenost uvuče i preispitujem svoju sposobnost da nastavim. Čini se kao da mi je sva energija potrošena. Međutim, u tim trenucima otkrivam skrivenu rezervu snage. Uvijek je za nju, moja motivacija. Svaki djelić truda koji ulažem u svoj posao je za dobrobit naše male obitelji, za nas oboje.

Tijekom turneja ili bilo kakvih drugih izlazaka maksimalno se trudim osigurati njezino zadovoljstvo i prenijeti znanje, s namjerom da se ona ne osjeća dobro, nego i da se razveselimo sami, izjavila je glumica dok se prisjećala jednog drugačijeg stanja života. i emocije koje su je nekoć izjedale.

  • Procjena njegovog obrazloženja nije moja odgovornost, niti imam želju sudjelovati u tome. Izbor hoće li djelovati ili ne leži isključivo na njemu i njegova je povlastica da donese tu odluku. U konačnici, to je njegov vlastiti problem s kojim se mora uhvatiti u koštac.
    U životu postoje određena iskustva koja mogu uzrokovati bol, a svi se susrećemo s takvim situacijama. Neophodno je suočiti se i pomiriti s njima kako bi se nastavilo dalje. Salveta je jednom prilikom naglasila važnost prihvaćanja i žalila se što će njezina kći dijeliti vlastitu sudbinu – odrastati bez oca.

Nedavno je izrazila žaljenje što će Darija morati odrastati bez oca, no jasno je dala do znanja da je odlučna osigurati sve što joj treba i osigurati da ne osjeti odsutnost.

Oglasi