Rođena u šarmantnom selu Dragalovci, nedaleko od Doboja, Bosna i Hercegovina, Indira Radić je svoje rane godine provela okružena ljubavlju svojih roditelja.

Dalje je završila školovanje, završivši srednju školu sa diplomom medicine. To je označilo početak novog poglavlja u njenom životu, jer se preselila u slikoviti grad Zagreb, gdje je osigurala mjesto u lokalnoj bolnici.

Indira je, uprkos svom brzom usponu do zvijezda, uvijek održavala čvrstu vezu sa svojim porijeklom. Istaknula je da stalno posjećuje roditelje, bez obzira na njen status slavne ličnosti. Međutim, u protekloj deceniji nije mogla da otputuje u svoj rodni grad Dragalovce. To se promijenilo nakon smrti njenog oca, Živka, kada je zanemarila povratak u ovo okruženje koje oduzima dah.

Prema rečima njenog strica, gospodina Novaka Subotija, obavešteni smo da pevačica zbog nepredviđenih okolnosti nije prisutna u Dragalovicama. Gospodin Suboti je svojevremeno bio blagonaklon prema Indirinoj porodici, dajući im plac u centru sela za izgradnju svog doma. Zemljište se nalazilo par kilometara od kuće u kojoj je Indira rođena. Njegova velikodušnost motivirana je činjenicom da je Indirin otac Živko bio zaposlen u Doboju, a željeznička stanica je bila pristupačnija sa ove lokacije. Osim toga, škola je bila u blizini njihove kuće, što je Indiri činilo pogodnijim da nastavi svoje obrazovanje.

Nakon očeve smrti, Indira se trudila da proda imanje, ali je zbog visoke cijene bilo teško pronaći kupca. Dodatnu poteškoću, nedavno otvaranje obližnje rudarske operacije učinilo je ovo područje neprivlačnim potencijalnim kupcima. Uprkos činjenici da je zemljište pripremljeno za novo vlasništvo, okolnosti se nisu popravile.

Indira se često vraćala u svoj rodni grad da bi nastupala na koncertima. Međutim, nakon smrti njenog oca Živka, njena komunikacija sa stricem Novakom je prestala skoro deceniju. Novak je bio poznat po tome što je dogovarao nastupe u svojim diskotekama i radnjama, gde bi Indira svoje talente izlagala pred brojnom publikom. Njen prvi nastup privukao je publiku od hiljadu željnih gledalaca, željnih da se uvere u njeno pevačko umeće. Iako je mještani njenog sela njeguju, posljednjih godina nije se vraćala u posjetu, na njihovo razočaranje.

Prema rečima njenog strica, Indira je u potpunosti prestala da posećuje Dragalovce. Posljednji put je bila na ocu, Živkovu sahranu, prije otprilike osam do devet godina. Od tada se nije vratila niti uspostavila bilo kakav kontakt sa svojom porodicom. Komunikacija između njih je prekinuta, a ona se nije ponovo susrela sa rođacima. Njen ujak je prvo pokušao da joj se obrati, ali ona nikada nije odgovorila na njegove pozive.

U malom selu Dragalovci meštani su svesni Indirinih korena, iako je godinama odsutna. Jedna žena je tvrdila da je, iako nikada lično nije upoznala pevačicu, čula priče da je Indira nastupala u lokalnim diskotekama pre više od decenije. Osim toga, seljani znaju da Indira posjeduje rezidenciju preko puta škole, ali se priča da ju je ona dala na prodaju. Uprkos tome što je omiljena ličnost u svom rodnom gradu, stanovnici su tužni zbog činjenice da se ona nije vratila da nastupi za njih. Također je vrijedno napomenuti da Indira ima rođake koji žive u obližnjem mjestu Stanari.

Prema riječima vlasnice radnje koja se nalazi u srcu sela, Indira nije viđena u Dragalovcima otkako je tamo stigla nakon rata. Iako je bilo priča o njenim povremenim posetama da vidi svog oca, one su retke i kratke. Uprkos statusu lokalnog heroja, svi žale što Indira ne nastupa češće i ne širi sreću, pogotovo što ima brojnu rodbinu u susjednom mjestu Stanari.

Čini se da je Indira Radić ostala vezana za svoje korijene, ali su je zahtjevi života naveli da se otisne negdje drugdje. Kao rezultat toga, njen rodni grad, Dragalovci, već nekoliko godina prolazi bez njenih poseta.