OVO JE NAJMANJA PRODAVNICA NA SVIJETU – u svijetu gdje se naizgled svi takmiče da naprave stvari što veće i grandioznije, postoje ipak male iznimke


Prodavnica veličine samo 15 kvadratnih metara podsjeća na dug i uzak ormar. Međutim,  u njoj se svašta može naći, od odjeće pa do raznih drangulija. Osim u trgovini, artikli su izloženi i na stolu pored ulaznih vrata. Pored stola ponosno je istaknut znak na kojem i piše “Najmanja trgovina na svijetu”. Trepnete li promašit ćete je.

Sve stvari u objektu su ručno rađene. Dizajn je originalan, poruke na majicama su smiješne ali u isto vrijeme i poučne, a svaki komad nakita je unikatan ručni rad. Predmete izrađuje uglavnom vlasnik lokala Ivan Jangblad, dok mu povremeno u pomoć priskaču i poznanici.

Inače, Ivan je po struci trener pasa, stand up komičar te samoprozvani hipik. Ipak, prodajom u najmanjoj svjetskoj radnji bavi se svakodnevno s tim što nema neko fiksno radno vrijeme. Ovdje su mušterije dobrodošle u bilo koje doba dana i noći, pa makar to bilo i u 3 ujutro.

Oglasi