Veza između Cece i Marine proširila se dalje od pukog profesionalnog poznanstva; bili su i intimni prijatelji koji su dijelili duboko razumijevanje. “Neću dugo ostati” je pesma koja inspiraciju crpi iz ličnih iskustava pevačice, a jedna je od kompozicija koja je nastala kao odgovor na Cecinu okolnost.

Iako je publika dugo pretpostavljala da je pjesma usmjerena prema muškoj osobi, ovo je pogrešna pretpostavka.

Tokom intervjua, Ceca je otkrila da, iako je pesma koju je napisala Marina Tucaković inspirisana njenom decom, nikada nije izvela na svojim koncertima uživo. Ona je napomenula da njena publika preferira pesme bržeg tempa, pa ju je pevala samo za CD snimanje. Nagađa se da se njeno zatvaranje dogodilo godinu dana prije lansiranja albuma, jer je ranije otkrila da stihovi imaju dubok lični značaj za nju.

Lično, težim pjesmama koje posjeduju upečatljive i opisne slike. Marina ima veštinu da pravi pesme koje odgovaraju ovom pitanju, a njena sposobnost da privuče moju pažnju svojim pisanjem je evidentna u jednom konkretnom delu. Kada je reč o snimanju ove pesme, bilo je jasno da se izdvaja od ostalih i donela sam odluku da je posvetim deci. Ceca je prokomentarisala Marininu veštinu da vešto upleće aspekte svog ličnog života u pesmu tokom njenog nastanka.

Oglasi