Željko Mitrović, poznat kao jedna od najistaknutijih ličnosti Srbije, nosilac je priznanja da je tvorac Pink televizije i osnivanja City Records. Sa svojom reputacijom vještog medijskog profesionalca i zanosnog zabavljača, on ima značajan uticaj u srpskoj estradi. Željkova majka Milka i njegov pokojni otac Dragan, koji je nažalost preminuo 2000. godine. Osnovno i srednje obrazovanje stekao je u rodnom gradu, a kasnije je upisao studije na Pravnom fakultetu, iako nije završio. Nažalost, njegove snove o pohađanju Berklee Jazz akademije omela je previsoka upisnina od 30.000 dolara.

 

Nadalje, u vezi sa osnivanjem vlastitog biznisa, nastavio je dalje školovanje na engleskom jeziku, fokusirajući se na menadžment, na Univerzitetu Berlica. Željko posjeduje nekoliko renomiranih kompanija, uključujući regionalnu “Fashion TV”, nacionalnu radiodifuznu kuću u Sloveniji, cijenjenu izdavačku kuću “City records”, uglednu aviokompaniju “Air Pink”, kompaniju za iznajmljivanje jahti “El Bosco” i ugledni filmski studio PFI. Naime, posjeduje i rezidenciju na Senjaku i luksuznu jahtu pod nazivom “El Bosco V”. Krajem 2011. godine Mitrović je za svoju djecu iz prethodnog braka i njihovu majku stekao stan od milion eura.

 

Ovaj prostrani stan, površine 180 kvadratnih metara, nalazi se na Novom Beogradu, direktno preko puta renomiranog hotela “Jugoslavija”. Važno je napomenuti da je u julu 2013. godine Željkov sin Aleksandar doživio tragičnu nesreću u kojoj je nenamjerno udario i smrtno ranio sedamnaestogodišnju djevojku Andreu Bojanić. Do sudara je došlo kada je Željkov džip BMW X5 naletio na mladu djevojku, odnijevši je 29 metara od pješačkog prelaza. Željko je objasnio da je njegov sin bio rastresen i nije primijetio djevojku koja je pretrčala ulicu. Kada je shvatio težinu situacije, Aleksandar je odmah kontaktirao oca i zatražio pravnog zastupnika. Zajedno su otišli u policijsku stanicu da daju svoje izjave. Zbog zabrinutosti za potencijalno maltretiranje svjedoka, Aleksandru je određen pritvor do mjesec dana. Shodno tome, pokrenuta je istraga za ispitivanje navodnih kriminalnih radnji. Ostatak teksta pročitajte OVDJE.

Oglasi