Snežana Savić je poznta glumica i pjevačica i jedna od najvećih dama koja krasi javnu scenu u Srbiji već decenijama. Ona se oduvijek trudila da svoj privatni život čuva daleko od očiju javnostii medija ali su neke stvari ipak poznate. Podjednako ostvarena i u glazbi i u glumi, Snežana Savić već dugo važi za jednu od najljepših žena u našoj javnoj sferi. Jedno vrijeme bila je u braku s redateljem i scenaristom Dragoslavom Lazićem, a zajedno imaju kćer Anitu.

Nakon razvoda od Snežane, proslavljeni filmaš ušao je u brak sa Dunjom Klemenc, slovenskom producenticom i kostimografkinjom. Zajedno su bili blagoslovljeni sinom po imenu Zoran i kćeri po imenu Katarina. U tom je razdoblju susreo ljubav koja će mu promijeniti život.

Ime njegove nove ljubavi  Dragana Turkalj, koja je igrom slučaja 32 godine mlađa od dotične osobe. Poznata po svojoj glumačkoj vještini, možda ćete je prepoznati iz raznih poznatih TV emisija. Vrijedi napomenuti da je bivši suprug Snežane Savić, uprkos poodmaklim godinama, sa Draganom dobio blizance – kćerku Iskru i sina Lazara. Možda je teško povjerovati u ovu nevjerojatnu pojavu, ali je doista istinita. Kako kaže poznati redatelj, upoznali su se 1994. i vrlo brzo započeli zajednički život.

Godine 2003. sklopili su svetu bračnu vezu. Njihova svadbena svečanost, ispunjena elegancijom i raskošnošću, održana je u Koraćici. Upravo na ovom mestu njihov kum, čuveni Velimir Bata Živojinović, darovao im je dragoceno prebivalište. Njihov put prema roditeljstvu nije bio lak, jer je Dragana u potrazi za potomstvom prošla više puta vantjelesnu oplodnju. Od tada se graciozno oprostila od glumačkog svijeta.

Dragana je jednom ispričala da je shvatila da ništa ne treba smatrati sramotnim kada je upoznala svog supruga, izuzetno karizmatičnog i otpornog pojedinca. Njihovi su se putevi ukrstili kad je imala 26 godina, a njezino gledište na sram zauvijek se promijenilo.

Bivši supružnik Snežane Savić nedavno je postao prabaka i pradjed. Zadivljujuća glumica i pjevačica već je otkrila da održava prijateljske i srdačne veze s njim i njegovom novostečenom obitelji.

Biografija:

Snežana Savić, poznata srpska glumica i pjevačica narodne glazbe, ostvarila je značajan utjecaj u industriji zabave. Tijekom 1980-ih i 1990-ih slavu je stekla nezaboravnim ulogama u popularnim serijama kao što su “Bolji život”, “Sretni ljudi” i “Obiteljsko blago”. Osim toga, njezine pjesme “Tri poljupca za sreću”, “Topola 18” i “Oči šarene” dodatno su učvrstile njezin status talentirane umjetnice. Rođena 6. ožujka 1953. u Velikoj Plani, izniman talent Savićeve došao je do izražaja još tijekom studija na Fakultetu dramskih umjetnosti  u Beogradu.

Već na četvrtoj godini studija osvojila je i kritiku i publiku likom Koštane, najprije na pozornici, a potom i na televiziji. Nakon uspjeha u glumi, Savić se odlučila za glazbenu karijeru. Od 1983. do 2009. objavila je ukupno impresivnih 13 albuma, uz nekoliko singlova. Naime, iz braka s režiserom Dragoslavom Lazićem ima kćerku Anitu.

 

Godine 1987. trijumfalno se vratila na televiziju, glumeći majku Vuka Karadžića u istoimenoj seriji. Njezina uloga Nine Andrejević u filmu “Bolje život” pobrala je brojne pohvale diljem bivše Jugoslavije. Mlađa generacija prepoznaje je i po nezaboravnim ulogama Maline Vojvodić i Rajne Gagić u serijama “Sretni ljudi” i “Bolji život”. Jedna od posljednjih uloga bila joj je uloga Izabel u seriji “Selo gori, a baba se češlja”.
Tijekom akademskog bavljenja ušla je u prvi brak koji nažalost nije opstao. Nakon toga ušla je u vezu sa 17 godina starijim redateljem i scenaristom Dragoslavom Lazićem.

Iz ovog su braka bili blagoslovljeni kćeri po imenu Anita, no njihova se veza brzo raspala, što je dovelo do razvoda. Lazić se na kraju ponovo oženio, a Snežana je, vodeći računa o ćerkinoj dobrobiti, odlučila da je poštedi dodatnog stresa tako što će odustati od drugog braka. Prema vlastitim riječima, vjerovala je da bi bilo nepravedno izložiti Anitu višestrukim preokretima u njezinu životu, osobito potencijalnom rivalstvu koje bi se moglo pojaviti između nje i bilo koje buduće braće i sestara.

Ipak, priznaje da su joj profesionalne obveze oduzimale puno vremena, zbog čega je Anita znatna razdoblja provodila s bakom i djedom. Unatoč tome, njezina kći nikada prema njoj nije gajila zamjerku i nikada nije otvoreno izrazila poteškoće s kojima se suočavala.

Oglasi