Čak više od 90 posto slučaja kosa je uzrok začepljenja kade , nekad su razlog i masti i ulja ali više u kuhinji nego u kupatilu. Također ostaci sapuna također mogu da budu uzrok začepljenja koje treba ukloniti čim ih primjetite. Naime, postoji veliki broj načina za uklanjanje začepljenja a najefikasniji je uz pomoć ni manje ni više nego kreme za depilaciju. jeftina krema za depilaciju, uklanjanje dlačica čini čuda. Samo stavite veću količinu u odvod , uspite vruću vodu i ostavite oko 15 minuta prije ispiranja i otpit ćete sve dlake u cijevima.

 

Naime, krema za depilaciju uklanjanja dlake najprije nagriza , pa razgrađuje i otapa nakupljenje dlaka. Ali treba napomenuti da ako postoji veća količina dlaka koje se nalaze u odvodima ovaj trik možda neće biti efikasan pa je potrebno da pronađete neki drugi trik koji uključuje bijelo sirće i  kristal sodu. Naime, kristale sode ostavite u odvodu tokom noći zajedno  sa sirćetom a onda prelijte vrelom vodom i ostavite neko vrijeme. Često uklanjanje dlaka iz cijevi može da pomogne sprječavanju nakupljanja.

 

Međutim, ukoliko nijedna od navedenih metoda ne pomogne onda je najbolje sami da pokkušate da odčepite odvod. Prvo nađite cijev U profila koja je prva ispod otrova za čep. Onda stavite kantu ispod i polako i pažljivo odvrnite dio cijevi to je najčešće dio koje se često začepčljuje. Ukoliko ne uspijete onda angažuijte stručnjaka kako ne bi napravili veću štetu. Ukoliko i vi imate neki svoj trik kako se može odčepiti začepljenje u cijevima slobodno nam svoje ideje pišite u komentarima ispod ovog posta. 

 

Oglasi