Zagonetno nestajanje poznatog umetnika narodne muzike Dušana “Duška” Kostića ostaje nerešena zagonetka koja traje više od dvadeset godina.

Od 1996. godine Kostićevom odsustvu gotovo da se ne može ući u trag, a detalji slučaja su čuvani u tajnosti.
Svojim zadivljujućim scenskim prisustvom i izuzetnim vokalnim umećem, pevačica Aleksandra Prijović nikada ne propušta da očara publiku izvođenjem pesme „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja”. Ipak, ispod površine ove pesme krije se potresna priča o pevaču po imenu Dušan, koju je Prijović i otpevao i iskusio iz prve ruke.
Žao mi je, ali ne mogu ponovo kreirati tekst bez originalnog odlomka. Molim vas da mi dostavite originalni pasus.
Vokalni stajlingi Dušana Kostića prvo su premijerno izveli pesmu „Sačuvaj tajnu, ljubavi moja“, potresnu melodiju koja će postati njegov zaštitni znak. Kostićev život je bio pomućen nizom teških iskušenja, koja su na kraju kulminirala tragedijom. Uprkos teškoćama sa kojima se suočavao, Kostić se proslavio svojim strastvenim i jedinstvenim izvođenjem pesme.
13. maj 1996. je bio dan koji je ostavio trajan utisak na mnoge. Na Pančevačkom mostu u Beogradu Dušana Kostića zadesila je nesrećna sudbina koja i danas prati sećanja onih koji su joj bili svedoci. Vjeruje se da je pjevačica donijela odluku koja će šokirati javnost; odlučio je da okonča svoj život skočivši sa mosta.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by muzicka__kutija (@muzicka__kutija)

Vest o Dušanovoj tragičnoj smrti bila je šok za mnoge, jer je on bio nadareni pevač sa perspektivnom budućnošću. Mediji su ubrzano propratili incident, navodeći kako je Dušan primećen kako preskače ogradu Pančevačkog mosta, negde između stubova 39 i 41, a njegovo telo nikada nije pronađeno.
Nakon tragičnog događaja, njegova izvedba “Sačuvaj tajnu, ljubavi moja” dobila je dubok emocionalni odjek. Komad je služio kao komemoracija na Dušana, stalno podsećanje na njegov nesrećni ishod. Aleksandra Prijović je sopstvenom interpretacijom udahnula novi život pesmi.
Nevenka “Nena” Kostić, koja je pevačica poput svog supruga Dušana, od nestanka njenog supruga bori se sa neizvesnošću i teškim odlukama. Uprkos tome, ona se suzdržala da govori o njegovom slučaju u javnom okruženju. Ona je u kratkom telefonskom razgovoru izrazila zabrinutost za sigurnost njenih kćeri i mogućnost odmazde od strane pojedinih pojedinaca.
Istraga o nestanku Dušana Kostića obavijena je velom tajne, posebno kada je reč o pronalasku njegovih ličnih dokumenata i torbice na mestu nesreće. Začudo, utvrđeno je da su torba i dokumenti potpuno bez oštećenja vode, što izaziva sumnju u zvaničnu prijavu da je Dušan skočio u reku. Misterija je još veća, Dušanovo telo tek treba da bude pronađeno, što otežava otkrivanje istine iza njegovog nestanka.
Nekoliko dana nakon tragedije, kratko pismo je dostavljeno u stan gospođe Nevenke, kao i kuću Duškovih roditelja u Leskovcu. Sadržaj pisma, koji je glasio “Volim te mnogo, oprosti mi”, samo je podstakao još nagađanja i upita. Koverta je bila bez ikakvog potpisa i poštarine, što je dovelo do mnoštva nagađanja i teorija oko sudbine Dušana Kostića.
Priča o nestanku poznatog pjevača je enigma koja ostaje nerazjašnjena, što dovodi do bezbroj spekulacija i pitanja bez odgovora. Uprkos protoku vremena, pevačevi voljeni, simpatizeri i obožavaoci uporni su u potrazi za istinom o događajima koji su se desili kobnog dana 1996. godine, kao io zbunjujućim okolnostima oko pevačevog nestanka.

Oglasi