Jelena Karleuša, popularna pjevačica koja je jedna od najpoznatijih u regionu, već skoro tri decenije je istaknuta ličnost u industriji pop muzike. Ono što je razlikuje je njen poseban pristup razvoju svoje karijere, koji se uglavnom fokusira na kontroverze koje stvara i pomno prati, a ne samo na njen muzički repertoar. Jelena je među novinarima s pravom stekla nadimak “skandalozna djevojka”.

 

Zagonetno je da uprkos tome što godinama nije objavljivala novu pjesmu, ona nastavlja da bude predmet medijskog izvještavanja iz dana u dan. Jelena aktivno koristi Instagram kako bi izrazila svoje mišljenje o raznim temama, događajima i pojedincima, često izazivajući kontroverze svojim riječima. Jedan aspekt koji se ističe je njena bliska veza sa majkom Divnom. Nakon razvoda roditelja, Jelenu je podigla Divna, dok je njen otac Dragan poznat javnosti. Divna i Dragan su se vjenčali kada je ona imala samo 19 godina, a Jelena je rođena sljedeće godine. Divna je tada bila student, a Dragan je radio kao kriminalistički inspektor. Razvod se dogodio tokom Jeleninog djetinjstva, a njen otac je sa drugom suprugom, sa kojom ima dva sina, zasnovao novu porodicu.

 

Međutim, Divna je odlučila da se više ne udaje. Uprkos razvodu, Divna i Dragan su zadržali prijateljski odnos, a Divna je istakla da je Jelena dobila veliku ljubav i podršku od Dragana. Dragan Karleuša, poznat i kao inspektor koji je priveo Cecu Ražnatović, Jeleninu dugogodišnju rivalku, učestvovao je u akciji nakon ubistva premijera Đinđića. O ovom rivalstvu se tokom godina naširoko izvještavalo u medijima. Jelena je svojevremeno ispričala priču o očevoj dosadašnjoj ulozi bubnjara u bendu Pro Arte, posebno napomenuvši njegovo učešće u pjesmi Lola.

 

Oglasi