Jelena Karleuša je jedna od najpopularnijih pjevačica na našoj domaćoj javnoj sceni. Njena karijera traje već tri decenije, a poznata je po tome i što je svoju karijeru igradila isključivo na skandalima koji je pomno prate. Naime, Jelena već godinama nije snimila niti jednu pjesmu , a vjeruje se i da neće.

 

Jelena je u medijima dobila nadimak “Mala od skandala”, ali radije sebe naziva “balkanskom divom”. Veoma je aktivna na platformama društvenih mreža, posebno na Instagramu, gdje redovno dijeli svoja razmišljanja o širokom spektru tema, ljudi i događaja, često izazivajući kontroverze svojim otvorenim mišljenjima.

 

Jelena je djetinjstvo je nakon razvoda roditelja provela sa majkom Divnom. Jelena je bila veoma bliska sa svojom majkom, i još uvijek se bori da se pomiri sa njenom smrću, koju smatra jednim od najznačajnijih neuspjeha u svom životu. Divna se udala za Dragana sa nepunih 19 godina dok je još studirala. Dragan je tada bio policijski inspektor, ali je nakon razvoda sa drugom suprugom, sa kojom ima dva sina, zasnovao novu porodicu. S druge strane, Divna je odlučila da se ne uda ponovo nakon rastave. Nakon razvoda, Dragan i Divna su zadržali dobar odnos i Dragan joj je stalno bio tu kad god joj je bila potrebna pomoć. Jedno vrijeme su čak živjeli zajedno u istoj kući. Dragan Karleuša, poznat po ulozi inspektora, postao je poznat po hapšenju Cece Ražnatović, koja je slučajno Jelenina primarna konkurencija na muzičkoj sceni. Jelena je ispričala da je njen otac, prije svoje karijere u policiji, bio bubnjar grupe Pro Arte na njihovoj numeri, Lola.