Javnost je duboko potresena nedavnim stravičnim zločinom koji se dogodio u Bosni i Hercegovini. Otac Fikret Sulejmanović, čiji je sin Nermin Sulejmanović odgovoran za ovaj tragični incident, u intervjuu podijelio je svoju bolnu priču. Iako je prije dvije decenije napustio sina, Fikret je izrazio kombinaciju brige i tuge. Bez obzira na njegovu nasilnu i problematičnu prirodu, Nermin je i dalje njegov potomak.

 

Nermin, osoba odgovorna za smrt tri osobe u petak, dosljedno je pokazivala nasilno i eksplozivno ponašanje. Uprkos očevim pokušajima da ga usmjeri u pravom smjeru, Nermin se pokazao kao manipulativan i neshvatljiv za one oko sebe. Fikret je ispričao o utjecaju negativnih vršnjaka na Nerminovo odrastanje i kasniju transformaciju u egocentričnu osobu. Dok bi neko ko se prvi put susreo sa Nerminom mogao da ga doživi kao bezopasnog, Fikret je naglasio izazov upravljanja njegovim eksplozivnim sklonostima.

 

Fikret je otkrio strah od sina, s kojim nikada nije uspio uspostaviti blisku vezu. Dalje je spomenuo da njegova porodica nije prisustvovala njegovoj sahrani, koju su umjesto toga organizovali njegovi saradnici i prijatelji u kriminalnom podzemlju. Fikret čvrsto vjeruje da Nermin nije tipičan pojedinac, te da je na njegovo ponašanje uticalo, jer se obični ljudi ne bi upuštali u takve radnje. Boreći se da shvati razloge ovog tragičnog razvoja događaja, Fikret je istakao da je besprijekoran i iskren pojedinac koji ne gaji nikakvu zlu volju prema bilo kome. Zločin koji je počinio Nermin, u kojem je ubio svoju zaručnicu Nizamu Hećimović i sve podijelio na društvenim mrežama, izazvao je veliki odjek u javnosti. Ovaj incident podstiče ozbiljna razmišljanja o razlozima nasilja i značaju identifikovanja potencijalno opasnih okolnosti kako bi se spriječile takve tragične pojave.

Oglasi