Cassondra Reynolds iz Kalifornije iskusila je surovu stvarnost životne nepredvidivosti kada je tragično izgubila muža. U braku su bili deset godina i imali troje djece. Nažalost, u mladoj 41. godini njen suprug je neočekivano preminuo od srčanog udara, potpuno srušivši njihovu sreću. Razmišljajući o tom kobnom danu, 5. februara 2011., Cassondra se prisjeća kako se probudila uz zvuk njenog muža koji se bori za dah pored nje u krevetu. Često je radio noćne smjene kako bi izdržavao njihovu porodicu i oslanjao se na energetska pića kako bi ostao budan. Međutim, ova ovisnost imala je razorne posljedice.

 

U trenutku panike i nevjeverice, Kasondra je brzo izvršila reanimaciju dok nije stigla hitna pomoć. “Nisam mogla da shvatim šta vidim ispred sebe. Bila sam ispunjena ogromnom panikom i nevjericom dok sam vidjela kako se stanje mog muža misteriozno pogoršava. Njegov ten je postao bolesna kombinacija plave i sive, a ja sam se očajnički grčila u nadam se da će preživjeti“, prisjeća se nesrećna žena. Nažalost, Džon je hitno prevezen u bolnicu, gdje je nekada snažan i izdržljiv čovjek završio u medicinski indukovanoj komi. Nakon detaljnih pregleda, doktori su došli do zabrinjavajućeg otkrića: nivo šećera u krvi mu je bio opasno visok.

 

Kao rezultat toga, Kasondra je morala da odgovori na niz pitanja u vezi sa svojim životnim stilom i medicinskom historijom. Nažalost, nakon nekoliko mučnih dana, medicinski tim je sa žaljenjem obavijestio Kasondru da mozak njenog muža ne pokazuje znakove aktivnosti. Sada je morala da donese tešku odluku – da li da ukloni podršku za život. “Bio je u odličnoj fizičkoj kondiciji, redovno se bavio vježbama. Samo mjesec dana prije toga je prošao detaljnu procjenu i činilo se da je sve bilo savršeno. Po dolasku u bolnicu, medicinski radnici su me obavijestili da mu je nivo šećera u krvi alarmantno visok. Nakon razgovora sa doktorom, otkrila je da je prekomjerna konzumacija energetskih napitaka odigrala značajnu ulogu u njegovom nesretnom srčanom udaru. Iznenađujuće, čak i samo jedno piće dnevno bilo je dovoljno da poremeti njegov srčani ritam, što je na kraju dovelo do ovog tragičnog ishoda. njeno znanje, te večeri je popio tri energetska pića.