Snimak koji kruži internetom pod nazivom “Cale godine” prikazuje uznemirujuću scenu u kojoj otac svoju kćer, samo mišićave na rukama, baca u more. Situacija poprima tragičan preokret kada dijete nestane pod vodom, ostavljajući samo svoje mišiće na površini. Ovaj video je izazvao oštru reakciju roditelja, jer ga je teško gledati bez naježih očiju. Iako neki tvrde da je ova gruba metoda podučavanja plivanja praktikovana u prošlosti, mnogi su šokirani očevim nepromišljenim ponašanjem. Trebalo je da mu bude jasno da su mišići na rukama djevojčice bili preširoki, zbog čega su klizali u dodiru sa vodom. “Jako sam se uznemirio. Ne vole svi djecu”, “Trebalo bi da ima mnogo djece”.

 

“Samo se otac može tako ponašati. Moja majka bi skočila u vodu i čekala. Video je pobrao zgražajuće komentare, uključujući fraze poput “Budala godine” i “Ovaj tip mora ići u zatvor”. Nekoliko ljudi pokušalo je da opravdaju ovo djelo ukazujući na potrebu da se preduzmu očajničke radnje tokom izazovnih perioda.Drugi pojedinci su dijelili lične priče o svojim putovanjima u učenju plivanja, naglašavajući neuređenu prirodu procesa učenja. Jedna osoba je spomenula uznemirujući incident kada su ih dvije starije osobe nasilno gurnule u more, dok se druga prisjetila kako ih je njihov djed bacio u Dunav.

 

Unatoč teškim okolnostima uspjeli su preživjeti i steći sposobnost plivanja. Jedan komentar se, međutim, isticao ravnodušnošću u opravdavanju postupaka oca, kojeg su mnogi opisali kao bezdušnog, neukog i neodgovornog. Prema navodima te žene, izrečena je zapaljiva primjedba koja je glasila: “Tako treba, gospodine.” Očigledno je da su današnja djeca osjetljivija.

Oglasi